Pelerinaj cu cei mici la Oituz în cadrul Şcolii de vară de la Holt şi Letea Veche

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, copiii înscrişi la atelierele recreative ale Şcolii de vară Holt/ Letea Veche 02 – 06 iulie 2018, au devenit pelerini pentru o zi.

Astfel, vineri 06 iulie, un număr de apoximativ 60 de copii au vizitat Borzeştiul, unde au auzit legenda lui Mitruţ şi despre copilăria lui Ştefănuţ (Ştefan cel Mare); apoi Mănăstirea Bogdana; Oituzul; Centrul social- medical pentru persoane vârstnice de la Hârja; Mănăstirea  Codreanu şi Mănăstirea Caşin. Masa a fost servită la Cantina socială de la Hârja iar copiii au putut observa câteva aspecte din activitatea socială a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului.

sdr
dav
dav
sdr
sdr
dav
dav
dav
dav
dav
sdr
dav

Tema acestui scurt pelerinaj a fost una istorică-religioasă, copiii sesizând că sunt pe urmele făuritorilor Marii Uniri de la 1918, a celor care s-au jertfit de-a lungul veacurilor şi au luptat, în ciuda tuturor vicisitudinilor istoririei, ca noi să fim un popor  cu continuitate şi cu un teritoriu ce există de două milenii în patrimoniul nostru ca neam.

La final, părintele Iulian Adam împreună cu părintele Alexandru Palur au mulţumit tuturor celor ce au ajutat la buna organizare a evenimentelor de pe cuprinsul întregii săptămâni, au mulţumit cadrelor didactice de la şcolile Letea Veche şi Holt, au mulţumit părintelui Ilarion Mâţă de la Hărja, Meteora Tour a Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului şi copiilor care, deşi obosiţi spre final, au fost plini de entuziasm şi de recunoştinţă.

 

( pr. Iulian Adam)

 

You may also like...