Program eparhial cultural-catehetic „Pe urmele sfinților”, la Parohia Holt

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi al Bacăului, în vinerea din săptămâna a IV-a din post, 16 martie 2018, enoriaşi ai parohiei Holt, însoţiţi de preoţii lor, au purces spre a se închina la Sfintele moaşte din racla care se află în Catedrala Arhiepiscopală din Roman, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Trifeşti, la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, de la Giurgeni şi la Mănăstirea ,,Bunavestire”, de la Tisa Silvestri.Evenimentul se înscrie în programul eparhial cultural-catehetic „Pe urmele sfinților” și a fost efectuat cu ajutorul Agenției de turism și pelerinaje „Meteora Tour”.

IMG-20180316-WA0007
dav
dav
sdr
sdr
dav
IMG-20180316-WA0006
IMG-20180316-WA0017
IMG-20180316-WA0032
IMG-20180316-WA0027
IMG-20180316-WA0019
IMG-20180316-WA0008
IMG-20180316-WA0026
dav
dav
dav
dav
dav
dav

Ziua a început prin participarea la Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte sfinţite, la Catedrala Arhiepiscopală de la Roman. Părintele eclesiarh Andrei Ioniţă a zugrăvit înaintea ochilor tuturor, la final, o veritabilă filă din istoria seculară a locului. Pelerinii s-au putut închina Sfintelor moaşte din racla catedralei, au putut admira pictura veche a bisericii, au vizitat Casa Memorială ,,Veniamin Costachi”, fabrica de lumânări, de prescuri, atelierele de confecţionare a veşmintelor preoţeşti. Iar la final, bucuria a fost cu atât mai mare, cu cât credincioşii de la Holt au primit înalta binecuvântare a ierarhului de la Roman, a părintelui Arhiepiscop Ioachim, al Romanului şi Bacăului.

Creştinii au fost apoi foarte bine primiţi şi la Trifeşti, unde au ascultat istoricul icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului, minuni săvârşite de Sfânta icoană şi s-au rugat împreună cu părinţii care au citit Acatistul Maicii Domnului.

Următorul popas a fost Mănăstirea Giurgeni, loc în care mulţi din cei prezenţi au mai fost, participând la Sfintele slujbe oficiate de soborul mănăstirii condus de regretatul părinte Arhimandrit Antonie, trecut de curând la Domnul. Aici enoriaşii s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului, au ascultat istoricul mănăstirii, minuni săvârşite de puterea lui Dumnezeu care lucrează prin Sfânta icoană şi au aprins lumânări la mormântul părintelui stareţ Antonie. Un ultim popas a fost la Mânăstirea ,,Bunavestire”, de la Tisa Silvestri, loc în care pelerinii au ascultat slujba Veceniei şi au admirat frumuseţea bisericii şi a împrejurimilor.

La final, părintele paroh, Iulian Adam, a concluzionat rememorând, filă cu filă, toate locurile frumoase prin care s-a trecut, a mulţumit Bunului Dumnezeu, Înaltpreasfinţitului Ioachim, părintelui Ionuţ Avram, Agenţiei ,,Meteora Tour” şi credincioşilor care au participat la acest popas duhovnicesc la mijlocul Postului celui Mare.

You may also like...