Pelerinaj pentru credincioșii Parohiei Valea Caselor în cadrul proiectului „Hristos-lauda bătrâneților mele”

În data de 16 octombrie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, beneficiarii Centrului de Socializare Vârstnici „Sfântul Dimitrie Basarabov”, din Parohia Valea Caselor, sub protia părintelui paroh Dănilă Liviu-Costel au pornit într-un pelerinaj la mănăstiri nemțene.

Astfel, un număr de 60 de credincioși s-au întâlnit înainte de revărsatul zorilor, plini de emoții și entuziasm spre a pleca la Sfintele Mănăstiri. Pelerinajul a debutat cu rugăciunile dimineții și de călătorie și a continuat pe parcursul zilei, cu pricesne și acatiste cântate de pelerini. Primul obiectiv a fost Catedrala Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, unde cei prezenți s-au închinat la Sfintele Moaște ale Sfinților ocrotitori ai acesteia și au luat parte la Dumnezeiasca Liturghie.

De aici a urmat Mănăstirea Sihăstria, un loc plin de încărcătură duhovnicească, unde credincioșii s-au închinat la mormintele părinților Cleopa Ilie, Paisie Olaru și Ioanichie Bălan. Aceștia au poposit la chilia părintelui Ilie Cleopa, de unde au luat binecuvântarea părintelui Mitrofan. Pelerinajul a continuat cu vizitarea Mănăstirii Secu, unde ne-am închinat la moaștele Sfântului Mitropolit Varlaam al Moldovei și Mănăstirii Neamț unde credincioșii și-au adus aminte de minunea din 14 mai 1986, când au fost descoperite moaștele Sfântului Necunoscut. O parte dintre ei au relatat cum au trăit întâmplarea în acele timpuri și au mărturisit că și-au dorit din tot sufletul să se reîntoarcă aici.

Ultimele două mănăstiri vizitate au fost Mănăstirea Agapia și Mănăstirea Văratic, mănăstiri de o frumusețe rară, de unde credincioșii au plecat cu dorința de a duce și la ei în comunitate, din picătura harului Duhului Sfânt, revărsată peste aceste meleaguri binecuvântate de Dumnezeu.

You may also like...