Pelerinaj tematic „Pe urmele Sfinților” în Grecia

În perioada 28-3 noiembrie 2018 un grup de măicuțe de la Mănăstirea Ciolpani și Mănăstirea Sfinții Părinți Ioachim și Ana, Metoc Chiriarhal, coordonate de maica stareță stavrofora Magdalena Budeanu de la mănăstirea Acoperământul Maicii Domnului – Metoc Chiriarhal, au avut binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim de a participa la un pelerinaj tematic „Pe urmele Sfinților” în Grecia.

whatsapp_image_2018-11-03_at_15.39.28
whatsapp_image_2018-11-03_at_17.40.57
whatsapp_image_2018-11-03_at_15.39.26
whatsapp_image_2018-11-03_at_15.39.24
whatsapp_image_2018-11-03_at_15.39.23

Alături de acest grup s-au aflat și credincioși de la Parohia „Sf. Voievozi” din Roman însoțiți de părintele Dorel Eva și de domnul Elisei Gelu, managerul agenției Meteora Tour. În acest pelerinaj maicile, cu multa evlavie și bucurie au pășit pe urmele sfinților care sau nevoit cu acrivie în acele locuri destul de restrictive climatic.

Grupul ajuns în Grecia a mers pe urmele sfinților care s-au nevoit în aceste zone. Astfel, au mers la Sfântul Nectarie în insula Eghina, la Sfântul Ioan Rusu în insula Evia, la Sfântul Apostol Andrei în Patras, la Mănăstirea Sfintei Ecaterina, la Sfântul David, la Sfântul Spiridon, la Sfânta muceniță Paraschevi și la alți sfinți. Ultima zi de pelerinaj a fost la mănăstirea Katoxenia unde se află brâul Maicii Domnului.

Aici, maica stareță a primit grupul de măicuțe și pelerini cu multă bucurie și dragoste frățească și a vorbit despre mănăstire, după care a oferit tuturor ca binecuvântare iconițe, mir și tămâie.

Pentru ca pelerinii să înțeleagă, Maica Magdalena a tradus din limba greacă: „Aici suntem o obște mică de 9 monahii dintre care 5 grecoaice și 4 românce, însă niciodată nu am făcut deosebire între ele, pe toate le simt ca pe surorile mele. Avem un program de rugăciune pe care îl respectăm cu acrivie, apoi maicile lucrează în atelierele de pictură și croitorie. Dar avem și multe grupuri de români care ne vizitează, ei vin pentru a se închina cu evlavie la cinstitul brâu al Maicii Domnului și la Icoana Sa făcătoare de minuni”.

„A fost un pelerinaj plin de folos duhovnicesc cu o încărcătură spirituală deosebită, deoarece sfinții  ne sunt mereu alături dacă ne rugăm cu multă credință, a spus la întoarcere din pelerinaj, maica stavroforă Magdalena Budeanu.

 

You may also like...