Pelerini băcăuani la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Credincioșii din Parohia ”Sf. Voievozi”- CFR Bacău au vizitat Catedrala Arhiepiscopală din Roman.

 

pelerine-cfr-roman

Un grup de 50 de pelerini din parohia ”Sf. Voievozi” – cartierul CFR Bacău, însoțiți de preotul paroh Constantin Ciobanu și de preotul co-slujitor Silviu Daniel Matei, au vizitat Centrul Eparhial de la Roman.

Credincioșii au avut bucuria de a participa la slujba Sfintei Liturghii de la Catedrala arhiepiscopală ”Sfânta Cuvioasă Parascheva”, după care, avându-l alături pe părintele ecleziarh protosinghelul Andrei Ioniță, pelerinii s-au închinat la racla cu moaște din sfântul lăcaș, admirând pictura interioară de secol al XVI-lea și viața în imagini a Sfintei Parascheva, ansamblu pictural unic în lume. De asemenea, au vizitat muzeul din incinta Centrului Eparhial, unde se află expuse icoane, cărți și obiecte de cult ce datează de sute de ani.

”Ne-am bucurat că Preasfințitul Părinte Ioachim Băcăuanul a dat binecuvântarea ca un grup de 50 de credincioși de la Biserica «Sfintii Voievozi Mihail și Gavriil» CFR  din Bacău să facă un pelerinaj la Roman, unde am fost întâmpinați de părintele Andrei Ioniță și am fost primiți să participăm la Sfânta Liturghie”, a declarat pr. Silviu Daniel Matei, inspector în cadrul Centrului eparhial de la Roman.

 

You may also like...