Pelerini de la Parohia Holt la Hramul Sf. Cuv. Parascheva

În contextul Anului omagial al pastoraţiei vârstnicilor, un grup de credincioşi vârstnici şi tineri deopotrivă, ai parohiei „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din satul Holt, Com. Letea Veche, Protopopiatul Bacău, au călătorit spre Roman şi Iaşi în prejma zilei Sfintei Cuvioase Parascheva, spre a participa la pelerinajul anual prilejuit de ziua Sfintei ocrotitoare a Moldovei.

În dimineaţa zilei de 11 octombrie 2023, grupul celor 30 de pelerini au poposit mai întâi la Roman în cetate, unde s-au închinat în Catedrala Arhiepiscopală la racla cu Sfintele Moaşte, şi unde au ascultat cuvântul de binecuvântare şi istoricul Catedralei şi al celor 77 de Ierarhi ai Romanului, prezentat într-o manieră duhovnicească de părintele Arhim. Andrei Ioniţă.

A urmat pelerinajul la Iaşi unde credincioşii s-au închinat la racla cu Sfintele Moaşte ale Sfintei Cuvioase Parascheva, iar apoi au efectuat o vizită la Muzeul Mitropolitan de sub Catedrală. Bucuria pelerinilor a fost întregită de închinarea la părticica din Sfintele Moaşte ale Sf. Ierarh Vasile cel Mare de la Biserica Sfinţii Trei Ierarhi din Iaşi şi vizitarea mormintelor domnitorilor din interiorul ansamblului ecclesial.

La final s-a făcut un scurt popas la Mănăstirea Miclăuşeni şi la Palatul Sturza, unde s-au şi tras concluziile zilei duhovniceşti şi ale pelerinajului de către părintele paroh de la Holt, pr. Iulian Vasile Adam. Credincioşii pelerini şi-au exprimat apoi bucuria şi dorinţa de a participa în fiecare an la acest frumos eveniment duhovnicesc organizat la Roman şi Iaşi.

(Pr. Adam Iulian)

You may also like...