Pelerini spre lumina Învierii

Pe data de 20 Martie a.c., în Duminica Ortodoxiei, la chemarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, preoții și enoriașii Parohiei Izvoarele, din Protoieria Bacău, s-au deplasat în pelerinaj către cetatea Romanului, pentru a participa la procesiunea tradițională cu sfintele icoane.

 

1_1
4_1
6_1
8_1
9_0
10_0
13

În luminoasa după-amiază a acestei zile, când se serbează ființa Ortodoxiei, pelerinii parohiei Izvoarele: copii, tineri, adulți și vârstnici, au adus obolul lor curat pentru a celebra Ortodoxia, zugrăvită în felurite icoane.

Participarea a fost numeroasă, peste 200 de enoriași sosind la Roman, cu mașinile personale, dar și cu autocarele puse la dispoziție de către Pr. paroh Ciprian Cloșcă.

Purtând icoanele Mântuitorului Iisus Hristos, ale Maicii Domnului și ale sfinților, drapelul eparhial și steagurile tricolore, enoriașii izvoreni au oprit în fața catedralei eparhiale pentru a se închina. Apoi, urmând părintelui paroh Ciprian Cloșcă și părintelui coslujitor Laurențiu Ilisei, s-au îndreptat, ordonat, către piața Roman Mușat, unde s-au alăturat credincioșilor romașcani și pelerinilor sosiți din întreaga Eparhie.

Cu sfintele icoane înălțate spre cer, s-au rugat alături de soborul slujitorilor condus de către Inaltpreasfinția Sa Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Emoționați profund, am trăit deplin bucuria comuniunii cu ierarhul nostru și cu credincioșii din toate zările Eparhiei, în această sfântă zi, ca pregustare a Învierii Domnului.

(Pr. Cloșcă Ciprian)

 

You may also like...