Rugăciune la început de An Bisericesc la Capela Penitenciarului Bacău

Astăzi, 1 Septembrie 2021, la început de An Bisericesc la Capela Penitenciarului Bacău a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu urmată de slujba de Te Deum ca mulțumire adusă lui Dumnezeu pentru timpul ce a trecut cu pace și totodată ca rugăciune pentru anul ce abia a început în ziua de pomenire a Sfântului Dionisie Exiguul și a Sfântului Simeon Stâlpnicul.

Această activitate a fost la posibilă prin inițiativa părintelui Daniel Mașala, slujitor al Capelei cu hramul „Izvorul Tămăduirii” și cu participarea părintelui Răzvan-Dimitrie Radu, asistent social al Protoieriei Bacău. Alături de preoți au fost prezente 25 de femei private de libertate însoțite de către personalul unității. În cuvântul rostit la final, părintele Răzvan a evidențiat importanța sălășluirii  în timpul lui Dumnezeu, a îndemnat pe cei prezenți să sfințească vremelnicia vieții lor și a tâlcuit pericopa evanghelică ce face referire la parabola celor zece fecioare.

Cu ocazia acestei întâlniri s-a stabilit și o ieșire în comunitate a persoanelor private de libertate în ziua de Duminică, 12 Septembrie la Parohia Siretu, ca urmare a prieteniei și colaborării dintre Protoieria Bacău și Penitenciarul Bacău începute prin proiectul Biblioteca Vie pentru consolidarea relațiilor interinstituționale, dar și pentru împărtășirea de experiențe noi.

You may also like...