Persoane aflate în detenție, în vizită la Parohia „Sfinții Apostoli” din municipiul Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpresfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Sectorul Social-Filantropic a organizat un eveniment din cadrul Programului Social Eparhial, dedicat persoanelor aflate în detenție.

 
dsc04738
dsc04752
dsc04754
dsc04757
dsc04762
dsc04767

Astfel, luni 17 octombrie, începând cu ora 10.00, Parohia „Sfinții Apostoli” din municipiul Bacău a fost gazda unei activități cu caracter duhovnicesc, la care au participat alături de credincioși, 15 deținute aflate în custodia Penitenciarului Bacău, împreună cu părintele capelan Pr. Mașala Daniel și cadre însoțitoare.
Părintele paroh, Pr. Abageru Constantin, împreună cu un sobor de preoți, a slujit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia s-au rostit rugăciuni pentru întărirea sufletească a persoanelor private de libertate. În cuvântul adresat la sfârșitul slujbei, părintele paroh a evocat bucuria duhovnicească prilejuită de împreuna-slujire cu persoanele aflate în detenție, mulțumind Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și conducerii Penitenciarului Bacău pentru implementarea în comun a acestui proiect, care oferă șansa împlinirii unui îndemn evanghelic, și anume, de a sprijini moral persoanele aflate în temniță.
A urmat participarea la agapa frățească, pregătită în casa praznicală a parohiei, în timpul căreia s-a vizionat un film tematic despre nădăjduirea în ajutorul lui Dumnezeu în vremuri de ispite și încercări sufletești.
Prin intermediul preoților invitați s-au purtat apoi discuții legate de felul în care creștinul reacționează în momentele de cumpănă, concluzionându-se nevoia apelării la ajutorul lui Dumnezeu, rugăciune și spovedanie pentru a trece peste momentele dificile ale vieții.
Au fost împărtășite experiențe din viața deținutelor, prin care s-a afirmat faptul că Dumnezeu își arată dragostea față de oameni, prin intermediul sfinților sau al aproapelui, și că în urma necazurilor, fiecare învață ”o lecție”, care îl face să reflecteze asupra faptelor pe care le-a săvârșit și să identifice calea greșită pe care a ales-o la acel moment.
La sfârșitul întâlnirii s-au împărțit daruri duhovnicești, iconițe și cărți de rugăciune, adresându-se de către invitatele din Penitenciarul Bacău mulțumiri pentru ”ziua specială” și binecuvântarea pe care le-au trăit în compania credincioșilor și preoților Parohiei „Sfinții Apostoli” din municipiul Bacău.

Pr. Ciuche –Eugen-Ciprian
Consilier Sector Social-Filantropic

You may also like...