Peste 6000 de băcăuani în ”Marș pentru viață” la Bacău

Mii de băcăuani au mărșăluit astăzi, 25 martie, pe străzile municipiului Bacău, în contextul unei noi ediții a ”Marșului pentru viață”.

1_1
1a
2_2
5_2
6_2
8_0
8c
9c

Peste 6000 de băcăuani au participat în Duminica Bunei Vestiri  la ediția 2018 a ”Marșului pentru Viață”. Procesiunea a început în jurul orelor 17.00 la biserica ”Sf. Dumitru” Narcisa și s-a desfășurat pe traseul Bulevardul Republicii – Calea Mărășești – Casa de Cultură – Catedrala «Înălțarea Domnului» (statuia Binecredinciosului Voievod Ștefan cel Mare). Miile de participanți, indiferent de vârstă, au purtat în mâini steaguri tricolore, baloane și mesaje de susținere a vieții, amintind tuturor că ”fiecare copil merită o poveste”.

Ajunși în fața statuii lui Ștefan cel Mare, au fost prezentate scurte mesaje din partea reprezentanților autorităților centrale și județene, precum și ai Eparhiei Romanului și Bacăului, moderator fiind Răzvan Popovici, reprezentant al Asociației Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR), filiala Bacău.

În mesajele rostite Luminița Maricica Coșa, prefectul județului Bacău,  și Sorin Brașoveanu, președintele Consiliului Județean, și-au exprimat bucuria de a participa alături de băcăuani la acest marș pentru viață, viața fiind este cel mai important dar al lui Dumnezeu. Un cuvânt pentru tineri a rostit și Daniela Țâțaru, directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, Bacău.

Deși nu a putut fi prezent la acest eveniment, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a transmit participanților un mesaj, care a fost citit de preotul Valentin Băltoi, consilier cultural la Centrul Eparhial de la Roman. Evenimentul din acest an a fost organizat de Asociația Studenților Creștini Ortodocși din România (ASCOR) filiala Bacău, Asociația Tinerilor Ortodocși din România  ATOR Roman, ATOR Onești și Asociația ”Un Zâmbet”.

You may also like...