Peste o mie de băcăuani la ”Marșul pentru viață”

Peste o mie de băcăuani au luat parte la ”Marșul pentru viață” organizat sâmbătă, 21 martie, în centrul municipiului Bacău.

_maf4079
_maf4104
_maf4107
_maf4149
_maf4175
_maf4207
_maf4215

Băcăuani de toate vârstele au participat sâmbătă, 21 martie 2015, la ”Marșul pentru viață” organizat în municipiul Bacău, pe traseul Piaţa Tricolorului – str. 9 Mai – str. Mărășești – Catedrala Ortodoxă “Învierea Domnului” – str. M. Viteazu – Catedrala Romano-Catolică – Piața Tricolorului.

Cu binecuvântarea ÎPS Arhiepiscop Ioachim, băcăuanii, mulți dintre ei membri APOR (Asociația Părinți pentru Ora de Religie), s-au alăturat românilor din cele peste 60 de orașe din România, dar şi din Republica Moldova, spunând “NU” avortului şi “DA” vieţii. Între mesajele înscrise pe pancardele purtate de tinerii prezenți puteau fi citite mesaje precum: ”Fii alături de noi, dacă și tu crezi în valoarea vieții”, ”Spune NU avorturilor”, ”Mamă îți mulțumesc pentru că mi-ai dat viață”, ”Avortul nu este niciodată o soluție, este o eroare”, ”Avortul e crimă”.

Inițiativa  „Marșul pentru viață” este susţinută de Patriarhia Română şi respectiv de Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului, dar şi de Decanatul Romano-Catolic, ONG-uri şi asociaţii. 

„Biserica noastră încurajează toate familiile să primească, în suflet, bucuria de a fi creștini şi de a prețui viața în familie, de a se împlini prin nașterea și creșterea copiilor, în duhul iubirii jertfelnice față de Hristos și de Biserica Sa, prețuind în același timp istoria și viața poporului român. Acestea sunt repere fundamentale ale unei societăți sănătoase din punct de vedere spiritual, cu un rol decisiv în formarea și educarea copiilor, atât pentru viața prezentă a societății de azi, cât și pentru a trăi veșnic în iubirea lui Dumnezeua subliniat Preafericitul Părinte Patriarh Daniel

,  într-un mesaj transmis cu acest prilej.

You may also like...