Poetul Mihai Eminescu omagiat la Colegiul băcăuan care îi poartă numele

În ziua de marţi, 15 ianuarie 2019, marele poet naţional Mihai Eminescu a fost sărbătorit cu multă bucurie duhovnicească la Colegiul din Bacău care îi poartă numele.

DSCN0150
DSCN0151
DSCN0153
DSCN0154
DSCN0157
DSCN0203
DSCN0208

La capela Colegiului „Mihai Eminescu” Bacău, cu hramul „Acoperământul Maicii Domnului”, încă de la primele ore ale dimineții elevi, profesori și membri ai ASCOR – filiala Bacău, s-au adunat în rugăciune la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie săvârșită de către părintele Justinian Cimpoeru.

Activitatea a continuat cu slujba parastasului, fiind pomeniți toți membrii familiei Eminescu. În cuvântul de învățătură s-a evidențiat faptul că poetul Mihai Eminescu, în opera sa, vorbește clar despre preacinstirea Maicii Domnului, apoi s-a amintit de frumoasele prietenii pe care „poetul nepereche” le-a avut cu marele povestitor Ion Creangă, cu marele muzician Ciprian Porumbescu şi cu pictorul Epaminonda Bucevschi.

Invitați de seamă la acest eveniment au fost domnul profesor Constantin Parascan de la Facultatea de Litere din cadrul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iași, care a vorbit în mod magistral despre prietenia marelui poet cu Ion Creangă şi Veronica Micle, iar interpretul de muzică populară George Cojocarescu a încălzit inimile auditorilor.

You may also like...