Pomenirea Episcopului Melchisedec Ștefănescu la 197 de ani de la naștere

Sâmbătă, 15 februarie 2020, cu binecuvântarea Înatpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către soborul preoților și diaconilor slujitori, în cadrul slujbei fiind înălțate rugăciuni de pomenire a ierarhului la împlinirea a 197 de ani de la nașterea sa.Tot în această zi, la Capela „Adormirea Maicii Domnului” din incinta Fundației „Episcop Melchisedec” din Roman a fost pomenit în rugăciune ctitorul acestei instituții, aducând prin aceasta sărbătoare în inimile copiilor, beneficiari ai serviciilor sociale pe care instituția le oferă.

whatsapp-image-2020-02-15-at-15.51.01 – Copy
whatsapp-image-2020-02-15-at-15.50.29
whatsapp-image-2020-02-15-at-15.50.30

Sâmbătă, 15 februarie, în contextul împlinirii a 197 de ani de la nașterea ierarhului Melchisedec Ștefănescu (n. 15 februarie 1823, Gârcina, județul Neamț – d. 16 mai 1892, Roman, Neamț), la Catedrala arhiepiscopală „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Roman a fost săvârșită Sfânta Liturghie de către soborul preoților și diaconilor slujitori, în cadrul slujbei fiind înalțate rugăciuni de pomenire a membrilor familiei ilustrului ierarh. 

Cu prilejul acestui eveniment preșcolarii Grădiniței cu Program Prelungit Episcop Melchisedec s-au împărtășit cu Sfintele Taine, iar în cursul zilei beneficiarii Centrului de Zi s-au închinat apoi la mormântul său, au rostit rugăciuni și au fost răsplătiți de monahia Dionisia Schiopu cu pachete cu dulciuri, rechizite, îmbrăcăminte.

”În fiecare an, la 15 februarie, ziua de naștere a ierarhului Melchisedec Ștefănescu, instituția noastră omagiază personalitatea ctitorului care a dat viață acestui loc pe care l-a dedicat educației copiilor. Anul acesta, la împlinirea a 197 de ani de la nașterea sa, aducem un pios omagiu ierarhului nepereche  Melchisedec Ștefănescu, și sperăm ca activitatea pe care o desfășurăm să împlinească dezideratele testamentare încredințate posterității”, a spus monahia Dionisia Șchiopu, directorul fundației romașcane.

Copiii și angajații Fundației l-au rugat pe ocrotitorul lor sa vegheze asupra bunului mers al activității lor. (Pr. Daniel Ionel Marari)

You may also like...