Pr Constantin Necula a conferențiat la biserica militară din Bacău

Sâmbătă, 22 aprilie a.c., la Biserica  ,,Sf. Gheorghe și Eroii Neamului” din incinta Unității  Militare  din Bacău, clerici și credincioși au participat, în prezența icoanei, reproducere a celebrei icoane -„Prodromița” din Sfântul Munte Athos, la conferința susținută de către Pr. Conf. Univ. dr. Constantin Necula în contextul împlinirii a zece ani de la Sfințirea bisericii, continuând astfel programul cultural-duhovnicesc început în ziua praznicului Izvorului Tămăduirii.

dsc_6122
dsc_6123
dsc_6152 (1)
dsc_6174
dsc_6199

Începând cu ora 14.00, în curtea locașului de cult a avut loc conferința cu tema Icoană și Ortodoxie -Lumina Taborului în casa creștinului. Aceasta a fost susținută de Pr. Conf. Univ. dr. Constantin Necula de la Sibiu. Delegatul Înaltpreasfințitului Ioachim la eveniment a fost a fost PC Pr. Arhim. Serafim Huzdup, consilier eparhial. Alături de acesta, numeroși preoți, în frunte cu PC Pr. Costică Busuioc, protoiereul Bacăului, precum și  oficialități militare au participat la conferința dohovnicului sibian ce a reușit să adune căteva sute de persoane.

,,Nu putem trăi fără prezența Lui Dumnezeu. Este una dintre marile taine. Frica de a-L vedea pe Dumnezeu la protopărinții Adam și Eva este inversul icoanei. Cei care Îl iubesc pe Dumnezeu Îi ies înainte și prin icoane și văd că nu ne închinăm la lemne, la aur, la îmbrăcămintea de argint a Icoanei, ci ne închinăm la ceea ce este dincolo de lemn, de orice material. Închinarea trece dincolo de materia la care ne închinăm, ne spune foarte frumos Sfântul Ioan Damaschin, a subliniat printre altele în cuvântul său părintele conferențiar.

După momentul susținerii prelegerii a urmat o sesiune de întrebări și răspunsuri menite să clarifice unele probleme existențiale în raport cu Dumnezeu, cu sfinții și aproapele.

Icoana Maicii Domnului ,,Prodromița” va împodobi locașul de cult băcăuan rămânând spre închinarea credincioșilor până mâine 23 aprilie, când este așteptat pentru a oficia Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

You may also like...