Prăznuirea Sfântului Cuvios Iosif de la Văratec

Manastirea-Varatec

La Mănăstirea Văratec din judeţul Neamţ va fi serbat astăzi, 16 august 2014, Sfântul Cuvios Iosif de la Văratic, informează Ziarul Lumina. Aseară a fost săvârşită slujba Privegherii în cinstea sfântului, iar astăzi slujba Acatistului va fi urmată de Sfânta Liturghie şi Parastasul pentru ctitorii aşezării monahale.

Delegatul Înaltpreasfinţitului Părinte Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, la această sărbătoare este arhim. Nichifor Horia, exarhul administrativ al mănăstirilor din Arhiepiscopia Iaşilor.

Sfântul Cuvios Iosif de la Văratec a fost canonizat în şedinţa Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române în ziua de 7 martie 2008. Proclamarea oficială a canonizării a avut loc pe data de 5 iunie 2008, cu prilejul sărbătorii Înălţării Domnului de la Mănăstirea Neamţ, alături de alţi sfinţi nemţeni, în prezenţa Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, şi a unui mare număr de ierarhi ai Bisericii noastre. „Sfântul Cuvios Iosif este cel dintâi duhovnic al Mănăstirii Văratec şi unul dintre ctitorii acestei vetre monahale. A devenit un luptător al Ortodoxiei şi un înnoitor al vieţii monahale pentru obştea de la Văratec“, a spus stavrofora Iosefina Giosanu, stareţa Mănăstirii Văratec.

You may also like...