Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul întâmpinat de fiii duhovniceşti cu prilejul aniversării zilei onomastice

Preasfinţitul Părinte Ioachim Băcăuanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, îşi aniversează mâine – marţi 9 septembrie, onomastica. În chiar ziua pomenirii Sfinţilor Părinţi Ioachim şi Ana, la Catedrala Arhiepiscopală din Roman va fi săvârşită, încă de dimineaţă – după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, o slujbă de Te Deum de către un sobor de preoţi şi diaconi, mulţumind pentru binefacerile revărsate de Dumnezeu asupra ierarhului şi eparhiei pe care o slujeşte cu dăruire de 14 ani.

Numele de Ioachim l-a primit la Mănăstirea Bistriţa – în 1980, când a fost tuns în monahism. După cum însuşi mărturiseşte, acest moment a rămas adânc întipărit în memoria ierarhului aflat acum la ceas aniversar.ps_ioachim6

“La această sărbătoare, îmi amintesc de momentul renaşterii noastre în Biserica lui Hristos, când, în genunchi, pe piatra rece a bătrânei catedrale voievodale muşatine de la Bistriţa, sub mantia părintelui meu duhovnicesc – Ioanichie Bălan, înaintam rugându-mă către icoana Sfintei Ana, în faţa căreia am cerut lui Dumnezeu mila să mă investească la această ascultare de călugăr şi să port crucea pe care mi-a rânduit-o Dumnezeu în această viaţă. Momentul acela va rămâne impregnat în sufletul meu, în mod paradigmatic şi iconic!”a spus ierarhul.

Cu acest prilej aniversar, colegiul preoţilor din Protopopiatul Bacău – împreună cu toţi credincioşii, adresează Presfinţitului Ioachim mulţumiri pentru sprijinul şi iubirea pe care le arată pentru fiii săi duhovniceşti, cu urarea ca Preabunul Dumnezeu să-i dăruiască păstorire aleasă, sănătate deplină şi ajutorul Său cel sfânt în viaţa şi rodnica activitate misionară, culturală şi socială pe care o desfăşoară în slujirea Bisericii şi a credincioşilor ei!

Întru mulţi şi binecuvântaţi ani, Preasfinţite Părinte!

You may also like...