Preasfințitul Părinte Macarie a săvârșit Sfânta Liturghie în Parohia Gloduri din Protoieria Bacău

Sâmbătă, 24 septembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Parohia Gloduri din Comuna Izvor Berheciului, Protoieria Bacău a avut în mijlocul comunității pe Preasfințitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord. Evenimentul a fost inițiat la îndemnul părintelui Nicolae Secetă, fiu al satului,  paroh al bisericii „Sfântul Cuvios Irodion de la Lainici” din Mestrino, Padova, Italia și secretar al Protoieriei Padova. 

Evenimentele zilei au debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii sub prezidiul Preasfințitului Părinte Macarie, alături de părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, părintele Albu Simion Bogdan, parohul bisericii din Gloduri și preoți ai comunităților învecinate. În. cadrul Sfintei Liturghii, ierarhul a hirotonit întru diacon pe tânărul teolog Marius Boșcodeală, pe seama unei comunități parohiale din Protopopiatul Roman. 

În cuvântul său, ierarhul a împărtășit credincioșilor adunați, bucuria de a fi prezent în sânul lor, mulțumind totodată Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru prilejul și binecuvântarea de a poposi în mijlocul comunității parohiale din Gloduri. De asemenea, Preasfinția Sa a apreciat și subliniat importanța purtării de grijă pentru cei adormiți întru Domnul, prin rugăciunile pe care familia și apropiații le înalță spre Tronul cel Ceresc pentru sufletele celor trecuți în veșnicie.

După săvârșirea dumnezeieștii Liturghii, poporul, în frunte cu clericii au mers în cimitirul parohiei acolo unde a fost săvârșit parastasul pentru adormiții robii lui Dumnezeu, Gheorghe și Ionel Secetă, tatăl și fratele părintelui Nicolae. 

You may also like...