Premiere pentru Concursul județean de creaţie plastică şi literar-religioasă „LUMINA DIN CĂLIMARĂ”, la Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în după-amiaza zilei de marți – 8 noiembrie 2016, când se face pomenirea „Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil și a tuturor puterilor cerești”, începând cu orele 1500, în sala de conferințe a Protopopiatului Bacău din strada 9 Mai nr. 48 (în curtea bisericii Precista), a avut loc premierea elevilor participanți la Concursul județean de creaţie plastică şi literar-religioasă LUMINA DIN CĂLIMARĂorganizat la Bacău în cadrul Simpozionului ”Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului”.

dsc_0632
dsc_0633
dsc_0639
dsc_0641
dsc_0646
dsc_0647
dsc_0648
dsc_0649
dsc_0652
dsc_0680
dsc_0687
dsc_0689
dsc_0693
dsc_0700
dsc_0742
dsc_0745
dsc_0748
dsc_0751

Elevii din clasele I-XII, care învaţă în şcolile din localităţile de pe întreg cuprinsul județului Bacău și al Protopopiatelor Bacău, Roman, Moinești, Buhuși,  Sascut și Onești, au avut posibilitatea de a se înscrie la această nouă ediție a concursului organizat de Protopopiatul Bacău.

Desfășurat în cadrul „Anului omagial al educației religioase a tineretului creştin ortodox”  în Patriarhia Română, Simpozionul ”Cultul Sfintei Cuvioase Parascheva în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului” se află acum, la fel ca și concursul, la vârsta celei de a treia ediții. Dacă la prima ediție peste o sută de elevi băcăuani și-au înscris lucrările de pictură la acest concurs organizat în parteneriat cu ISJ Bacău și Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”– Bacău, iar la cea de a doua peste 200 de elevi din mai multe școli ale întregului județ s-au înscris la cele 6 secțiuni ale concursului, anul acesta numărul participanților a fost cu mult mai mare.

ISJ Bacău a fost reprezentat la evenimentul inedit de Pr. Ionuț Căsăneanu -Inspector pentru disciplina Religie Ortodoxă.  Cu acest prilej Părintele Inspector, a mulţumim tuturor colaboratorilor, atât copiilor cât şi profesorilor implicaţi în acest demers educaţional, comisiei de evaluare şi instituțiilor partenere.

În cuvântul său, PC Părinte Protopop Costică Busuioc, a declarat:

Aducem calde mulțumiri cadrelor didactice care s-au implicat în acest proiect de suflet, comisiei de evaluare a lucrărilor, doamnelor și domnilor profesori îndrumători și tuturor elevilor participanți. Ne bucurăm nespus pentru prezența dumneavoastră aici, pentru că o altfel de întâlnire este una a bucuriei în care toți ne-am împărtășit din «lumina ce izvorăște din suflet» și pe care copiii noștri, dându-i forme și expresie, au așezat-o în cuvânt și culoare”.

Elevii și profesorii care s-au înscris la acest concurs vor primi diplome de participare, cărți și icoane, diplome de excelență și premii surpriză.  A fost oferit și un premiu de Special, constând într-o excursie la Stațiunea Slănic din orașul Târgu Ocna. Următoarea întâlnire a concursului județean ”Lumina din călimară”, este prognozată a se desfășura în perioada 2 -20 octombrie 2017.

(Pr. Ciprian Olteanu)

You may also like...