Preoți și artiști moldoveni în vizită în Eparhia Romanului și Bacăului

În cadrul parteneriatului de colaborare dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Protoieria Sascut zilele acestea s-a derulat o nouă etapă din cadrul programelor comune a celor două organisme administrativ-bisericești.

1_1
3_1
3_2
4
5_0

În cadrul parteneriatului dintre Episcopia Basarabiei de Sud și Protoieria Sascut, zilele acestea s-a derulat o nouă etapă din cadrul programelor comune a celor două organisme administrativ-bisericești. Întâlnirile, desfășurate cu binecuvântarea IPS Ioachim, au debutat la Sascut cu o conferință pe tema ”Misiunea parohiei astăzi-problemele cu care se confruntă misiunea preoțească în contemporaneitate”, la care au participat preoți însoțiți de epitropii parohiilor pe care le păstoresc, atât din Basarabia, cât și din cadrul protoieriei Sascut. Dialogul a scos în evidență specificul pastorației astăzi și, mai ales, problemele cu care se confruntă Biserica Ortodoxă Română din Basarabia. Împreună cu preoții și epitropii din Basarabia au sosit în vizită și actorii Teatrului republican muzical-dramatic ”Bogdan Petriceicu Hasdeu” din Cahul, care, joi, 5 noiembrie, au prezentat pe scena sălii de festivități a Liceului Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman, piesa ”Cu jăratecul pe buze”. Prezența delegației moldovene a mai inclus vizite la Mănăstirea Bogdana, biserica lui Ștefan cel Mare de la Borzești și Așezământul social-filantropic de la Hârja. În ultima zi a vizitei în Eparhia Romanului și Bacăului, joi, 5 noiembrie, delegația românilor de dincolo de Prut a fost primită la Centrul Eparhial de la Roman de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim.

”În cadrul acestei prezențe a delegației din Republica Moldova, au mai fost vizite la obiective care ne amintesc de trecutul nostru comun, între care biserica ”Precista” cu curtea domnească, Muzeul de Istorie și Etnografie, Catedrala ”Înălțarea Domnului”, Teatrul ”George Bacovia”. Totodată, românii de dincolo de Prut au apreciat misiunea Arhiepiscopiei noastre prin activitățile ce se desfășoară în cadrul Fundației ”Episcop Melchisedec” din Roman”, a declarat preot Ioan Negoiță, protopop de Sascut.

You may also like...