Preoți și credincioși, la hramul metocului chiriarhal de la Valea Budului

Pelerini din toată Eparhia Romanului și Bacăului s-au rugat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim, joi – 1 octombrie 2015, la hramul mănăstirii ”Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului.

1_1
1a
2
3
4a
5
6a

A răsunat Valea Budului de bucuria sărbătorii metocului chiriarhal care și-a serbat hramul astăzi, 1 octombrie. Într-un decor de poveste creat cu suflet, câteva sute de credincioși din zona Bacăului, Oneștiului, Moineștiului și Târgu Ocnei, alături de un impresionant sobor de preoți, s-au rugat împreună cu Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim în ziua prăznuirii Acoperământului Maicii Domnului.

În cadrul Dumnezeieștii Liturghii, ierarhul a hirotesit întru duhovnic pe tânărul preot Alexandru Palur. Apoi, cuvântul de învățătură al Înalpreasfinției Sale despre ”Preasfântă Născătoare, Fecioară, profund mister/Care la plinirea vremii ai fost scară către cer”, cea care este ”Bucuria noastră și ne acoperă pe noi de tot răul cu cinstitul Acoperământ” s-a făcut auzit până spre marginile Bacăului, făcând din această ”Meteoră” a Moldovei o inimă bătând în duhul credinței strămoșești, trăită și rememorată prin cateheză și exegeză în ființa tuturor credincioșilor.

Arhipăstorul Romanului și Bacăului a explicat importanța și rolul cinstirii Maicii Domnului în Biserica noastră în general, dar și în această mănăstire, care dăinuie sub Acoperământul Maicii Domnului. Maica stareță, stavrofora Magdalena Budeanu și-a asumat, ca întotdeauna, creștineasca îndatorire de gazdă generoasă și omenoasă pentru toți pelerinii, oferindu-le, cu dragoste, pachete cu alimente.

”A fost foarte frumos. A fost o zi de sărbătoare cu mulți credincioși. Am avut alături de noi, alături de Înaltpreasfinția Sa, pelerini din toate colțurile eparhiei, alături de oficialități din Bacău și Mărgineni”.
a relatat stareța Magdalena Budeanu

 

You may also like...