Preotul profesor Sorin Mihalache a conferințiat la Protopopiatul Bacău

Cu binecuvântarea IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Protopopiatul Bacău a avut loc astăzi, 20 martie, o conferință susținută de preot prof. dr. Sorin Mihalache, de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași.

20180320_102648
20180320_114332
20180320_114336

Societatea de consum, lumea și provocările ei pentru viața creștinului de astăzi, modalitățile prin care poate un preot să îi îndrume pe credincioși într-o asemenea conjunctură, au fost subiectele prezentate la conferința de la Protopopiatul Bacău astăzi, 20 martie, de către pr. prof. dr. Sorin Mihalache de la Facultatea de Teologie Ortodoxă ”Dumitru Stăniloae” din Iași. Licenţiat în matematică şi teologie, absolvent al cursurilor de master în psihologie, filosofie, teologie şi fizică teoretică, doctor în Filozofie, părintele Mihalache a venit la Bacău, cu binecuvântarea ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, și a ÎPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la propunerea preotului protopop Costică Busuioc. Apreciatul profesor universitar ieșean, a folosit în discursul său textele sfinților Părinți din ”Filocalie”, în mod special cele semnate de Sfântul Maxim Mărturisitorul, precum și eruditele aprecieri ale părintelui Dumitru Stăniloae, fără a eluda experiența duhovnicească a altor trăitori în duhul Sfintei Scripturi și al Sfintei Tradiții.  ”A fi credincios lui Hristos este una dintre cele mai mari provocări ale timpurilor noastre”, a afirmat părintele Mihalache, prezentând situația concretă a societății de azi, cu o lume care promovează și susține un anumit tip de comportament și atitudine, în care divertismentul a ajuns la cote inegalabile raportat la istoria omenirii, și în care, paradoxal ”există tot mai mulți oameni anxioși și suferinzi”. ”Pentru cel însetat de sens, credința este hrana autentică”, a menționat cunoscutul vorbitor.

La rândul său, în încheiere, protopopul Costică Busuioc a adresat cuvânt de recunoștință ÎPS Mitropolit Teofan și ÎPS Arhiepiscop Ioachim, care au mijlocit această frumoasă și necesară comunicare, mulțumind părintelui profesor Sorin Mihalache pentru dragostea și bucuria de a împărtăși din experiența și cultura sfinției sale preoților băcăuani.

You may also like...