Preotul Ungureanu Vlad s-a născut în cer

Am aflat cu durere despre plecarea din lumea aceasta, în data de 22 septembrie 2020, a preotului Ungureanu Vlad, unul dintre slujitorii destoinici ai sfintelor altare care și-au desfășurat activitatea în Eparhia Romanului și Bacăului.

A fost un preot cu alese calități sufletești, implicat în numeroase activități pastoral-duhovnicești și social-filantropice, dar și în lucrări de construire și înfrumusețare a lăcașurilor de cult unde și-a desfășurat misiunea, râvnitor, apropiat de enoriașii săi, fiind mereu în preajma celor aflați în suferință.

După 39 de ani de pastorație în mijlocul credincioșilor din cele patru parohii ale Protopopiatului Bacău unde și-a împlinit chemarea sacerdotală, la vârsta de 75 de ani, părintele Ungureanu Vlad a fost chemat de Dumnezeu în Biserica Triumfătoare, unde avem speranța că va fi așezat în soborul preoților din ierarhia cerească pentru a sluji Liturghia sub protia Arhiereului Cel veșnic, Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

În aceste momente de adâncă suferință, adresăm familiei îndoliate cele mai profunde gânduri de compasiune rugând pe Milostivul Dumnezeu să primească sufletul destoinicului Său slujitor în Împărăția Cerurilor!

Dumnezeu să-l odihnească!

† IOACHIM,

Arhiepiscopul Romanului și Bacăului

 

Date biografice:

Preotul Vlad Ungureanu s-a născut la data de 03.07.1945  în localitatea Bacău, județul Bacău.

A absolvit Liceul „Vasile Alecsandri” din Bacău, promoția 1964, și apoi Facultatea de Teologie Ortodoxă „ Sfântul Andrei Șaguna” Sibiu, promoția 1972, susținând lucrarea de licență cu tema „Canonizarea sfinților români”.

La data de 11 februarie 1974 s-a căsătorit cu tânăra Ciubotaru Adriana (n. 07.09.1948), iar din această căsătorie au rezultat doi copii, Eduard-Constantin, în prezent preot la Parohia Măgura I, Protopopiatul Bacău, și Anca-Ștefania.

A fost hirotonit diacon la data de 01.03. 1974 de către Episcopul Partenie Ciopron, iar preot la data de 08. 03. 1974 pe seama Parohiei Ruși-Ciutea de către, pe atunci, Episcopul Eftimie Luca. După o slujire de trei ani în această parohie, a fost transferat la Parohia Buda-Blăgești (1977-1997), la Parohia Letea-Veche (1984-1988), iar în final la Parohia „Sfântul Ioan” Bacău unde a rămas până la ieșirea la pensie, 01.11.2013.

Pentru activitatea misionară desfășurată în parohiile unde a activat timp de 39 de ani, constând în lucrări de reparații la biserici și case parohiale, pictarea lăcașurilor de cult și zidirea sufletească a credincioșilor încredințați spre păstorire, preotul Ungureanu Vlad a fost hirotesit de către Episcopul Eftimie Luca Sachelar la data de 12.10.1976, Iconom la data de 06.12.1984, iar Iconom stavrofor la data de 20. 05.1966. Totodată, pentru calitățile sale deosebite, preotul Ungureanu Vlad a ocupat funcția de secretar la Protopopiatul Bacău-Sud începând cu anul 1996, slujind în această demnitate alături de preotul protopop Radu Vasile până în anul 2004.

În data de 22 septembrie 2020 preotul Ungureanu Vlad a încetat din viața aceasta fiind chemat de Hristos Domnul la ceruri pentru a sluji Sfânta Liturghie împreună cu îngerii.

Dumnezeu să-l odihnească!

You may also like...