Presbitera Elena Dima a fost condusă pe ultimul drum pământesc

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, duminică, 6 septembrie 2020, la Biserica închinată ,,Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil”, din satul Nănești, comuna Parincea, a avut loc slujba de înmormântare a doamnei preotese Elena Dima, care s-a mutat la cele veșnice în dimineața zilei de 4 septembrie.

Alături de familia îndoliată a părintelui Vasile Dima s-a aflat în rugăciune Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieșteanul, Episcop-vicar patriarhal, înconjurat de preacucernici părinți din tot cuprinsul Mitropoliei Moldovei, distinşi învăţători sau profesori alături de care doamna preoteasă s-a dedicat educării micilor învățăcei, precum și elevi cărora doamna le-a fost dascăl.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Varlaam Ploieşteanul a rostit un cuvânt de mângâiere și încurajare pentru familia îndoliată, creionând cele mai frumoase calități ale doamnei preotese Elena, scoțând în evidență dragostea pentru Dumnezeu și semeni.

Preasfințitul a transmis deasemenea un cuvânt părintesc de consolare din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, iar din partea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim un cuvânt de binecuvântare și de compasiune, adresat familiei și credincioșilor parohiei Nănești.

Preasfinţitul Părinte Varlaam a concluzionat cu următoarele cuvinte: „Dumnezeu să odihnească sufletul credincios, statornic și bun al doamnei preotese Elena Dima în Împărăția cea netrecătoare a Iubirii lui Dumnezeu, iar noi să-i păstrăm mereu vie amintirea. Pilda vieții sale să fie pentru fiecare dintre noi un imbold de a împlini cu aceeași dragoste, aceeași râvnă şi aceeași iubire față de Hristos ceea ce ea s-a străduit o viață întreagă să împlinească”.

(Pr. Liche Mihai)

You may also like...