Preşedintele României a vizitat Reprezentanța Bisericii Ortodoxe Române de la Ierusalim
Președintele României, domnul Klaus Iohannis și soția sa, Carmen Iohannis, au vizitat marți, 08 martie 2016, Reprezentanța Patriarhiei Române de la Ierusalim. Preşedintele României şi delegaţia însoţitoare au fost întâmpinați de Părintele Arhimandrit Teofil Anăstăsoaie, Superiorul Așezămintelor Românești în Țara Sfântă și de obștea ostenitorilor.
În Biserica „Sfântul Cuvios Gheorghe” a Reprezentanţei Patriarhiei Române din Ierusalim, Părintele Arhim. Teofil Anăstăsoaie le-a adresat un cuvânt de bun venit și le-a prezentat istoria existenței și misiunii românești la Sfintele Locuri, frumusețea arhitecturii și a obiectelor liturgice cu care este înzestrat așezământul.
Preşedintele României a mulțumit pentru primirea călduroasă și specială în această casă românească din Ierusalim, menționând că, deși Ambasada României în Israel nu are un birou în Cetatea Sfântă (Ierusalim), Reprezentanța Patriarhiei Române este o adevărată ambasadă spirituală, unde toți românii care vin la Sfintele Locuri sunt primiți cu dragoste și se pot ruga în graiul străbun.
La final, Președintele României a primit în dar din partea Reprezentanței Patriarhiei Române o copie a stelei de la Bethlehem lucrată în sidef și o Biblie românească legată în coperți din lemn de măslin.
Din delegația președintelui au făcut parte și Ministrul Afacerilor Externe, domnul Lazăr Comănescu, Ministrul Educației Naționale și Cercetării Științifice, domnul Adrian Curaj și mai mulți Consilieri Prezidențiali.
Luni, 7 martie, Președintele României și delegația însoțitoare au fost primiţi la Palatul Patriarhiei Ierusalimului de către Preafericitul Părinte Teofil al III-lea, Patriarhul Ierusalimului și a toată Palestina. În cadrul întâlnirii oficiale, Patriarhul Ierusalimului a felicitat cuplul prezidențial pentru vizita la Sfintele Locuri și a oferit Președintelui Klaus Iohannis Ordinul Sfântului Mormânt. Apoi, în sunetul clopotelor întreaga delegație a coborât în Biserica Sfântului Mormânt, fiind condusă de Patriarhul Teofil al III-lea. Au fost vizitate principalele altare sfinte: Piatra ungerii, Golgota, Sfântul Mormânt și Biserica Învierii.