Prezență arhierească la hramul Mănăstirii Tisa Silvestri

Joi, 24 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent la slujba de priveghere săvârșită la Mănăstirea „Buna Vestire” Tisa Silvestri cu prilejul hramului.

Mănăstirea băcăuană Tisa Silvestri a îmbrăcat veșmânt de sărbătoare cu prilejul slujbei de hram oficiate de un sobor de preoți sub protia Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim. Începând cu ora 18.00 cler și credincioși s-au întâlnit în rugăciune în atmosfera duhovnicească a obștii monahale de maici coordonate de Stavrofora Teoctista Ungureanu, stareța mănăstirii, participând la slujba privegherii. La final, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a adresat maicilor și pelerinilor prezenți un cuvânt de învățătură în care a vorbit despre virtutea curăției și importanța nevoințelor pentru creșterea duhovnicească a celor care și-au propus ca țel al vieții urmarea lui Hristos, dar și despre Maica Domnului ca model al vieții creștine.

În numele tuturor maicilor care se ostenesc în această mănăstire, părintele arhimandrit Pimen Costea, vicar eparhial și duhovnicul acestei oaze de spiritualitate monahală, a mulțumit Ierarhului pentru binecuvântare și prezență la ceas de rugăciune prilejuit de serbarea hramului închinat Maicii Domnului.

Răspunsurile la strană au fost oferite de corul de maici al mănăstirii.

You may also like...