Prezență arhierească la înmormântarea părintelui Costin Popa

Duminică, 9 august 2015, Înaltpresfinţitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, înconjurat de un sobor numeros de preoţi şi diaconi, a oficiat slujba de înmormântare a celui care a fost preot paroh al parohiei Pietrosu şi Secretar al Protopopiatului Moineşti, Părintele Costin Popa, trecut la viaţa veşnică în ziua de pomenire a Sf. Teodora de Sihla.

picture_102
picture_277
picture_274
picture_270
picture_152
picture_143
picture_139
picture_116
picture_113
picture_094
picture_091
picture_087
picture_072
picture_062
picture_058
picture_009
picture_004
9 august 2015 – Costin 21
9 august 2015 – Costin 1
9 august 2015 – Costin 2
9 august 2015 – Costin 19

Duminică, 9 august 2015, în biserica „Sf. Împăraţi Constantin şi Elena” din parohia Pietrosu a fost săvârşită de dimineaţă Sfânta Liturghie de un sobor de preoţi sub protia părintelui protoiereu al Protopopiatului Moineşti, părintele Costel Mareş, împreună rugătorii fiind credincioşii acestei parohii, care au venit în număr foarte mare cu inimile sfâşiate de durere pentru a se despărţi de păstorul lor, părintele Costin Popa, al cărui trup neînsufleţit a fost aşezat spre prohodire în biserica parohială.

În cuvântul său părintele Protoiereu a creionat  cu tristeţe în suflet, chipul unic al părintelui Costin, caracterizându-l drept model desăvârşit al blândeţii.

Slujba de înmormântare a vrednicului păstor, părintele Costin, trecut în viaţa cea veşnică la vârsta de doar 39 de ani, după o amară şi crudă suferinţă, a fost oficiată de către Înaltpresfinţitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului şi de cei aproximativ 100 de părinţi slujitori din toată eparhia, care au venit să-şi ia rămas bun de la cel ce a fost frate în slujire, prieten şi coleg. Alături de părintele Costel Mareş – protoiereu de Moineşti, au slujit în sobor părintele protopop Costică Busuioc – Protopopiatul Bacău, părintele protopop Constantin Alupei – Protopopiatul Oneşti, părintele protopop Marius Antohi – Protopopiatul Huşi.

În cuvântul rostit cu acest prilej Înaltpreasfinţitul Părinte Ioachim a subliniat rolul jerfelnic al misiunii preoțești și a evocat profilul spiritual al părintelui Costin:

„Preotul aduce Cerul de dincolo aici şi ceea ce este aici se transfigurază pentru a ajunge în Cer. Ziua aceasta este o zi de sărbătoare în sens profund, de Dumnezeire care se manifestă între noi, astăzi este Paştile personal al părintelui Costin, făcându-se alternanţa între transfigurare şi înviere, părintele sionând spre Înviere. Preotul Costin a fost un slujitor adevărat, a dus cu demnitate pe umeri crucea preoţiei, odată cu lucrare de zidire a bisericii, săvârşind şi zidirea duhovnicească a credincioşilor dăruiţi spre păstorire. În 25 mai 2008 am sfinţit această poartă deschisă către Cer, biserica din Pietrosu, atunci simţind efervescenţa spirituală, dragostea şi bucuria credincioşilor părtaşi la un eveniment plin de har şi binecuvântare.

Astăzi părintele Costin spune în faţa Lui Hristos: Doamne, iată am venit la Tine, nu am lucrat în numele meu în Biserică, ci în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sf. Duh, ceea ce înseamnă că el s-a şters pe sine, făcându-se doar o slugă smerită a Domnului prin care lucrează Harul Lui Dumnezeu.

 De astăzi, pentru părintele Costin, timpul nu mai are nici trecut nici viitor, de astăzi el intră în Timpul Lui Dumnezeu, în Liturghia cosmică, în timpul învierii”.

DUMNEZEU SĂ-L IERTE !

a menționat ierarhul în cuvântul său

You may also like...