Prezenţă arhierească la metocul chiriarhal din Valea Budului

În seara zilei vineri, 18 decembrie 2020, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent la Taina Sfântului Maslu, săvârşită la metocul chiriarhal „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, de către un sobor de preoți și un diacon, sub protia PC Părinte Protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche.

Cu acest prilej, ierarhul a rostit rugăciuni de dezlegare, de binecuvântare și de vindecare a neputințelor trupești și sufletești pentru cei prezenţi, dar şi pentru toţi cei care sunt în suferinţă pretutindeni, în spitale sau la casele lor.

În această perioadă de urcuș duhvnicesc din postul Nașterii Domnului, în cadrul mănăstirii „Acoperământul Maicii Domnului” de la Valea Budului, aflat sub coordonarea maicii starețe, Stavrofora Magdalena Budeanu, s-a organizat o colectă de alimente, îmbrăcăminte, încălţăminte, rechizite, dulciuri şi jucării. Cadourile au început să fie dăruite copilașilor care participă cu drag la slujbele din cadrul așezământului monahal, începând cu sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae şi vor continua să fie împărțite până la Slăvitul Paraznic al Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos. (Diac. Cosmin-Nicolae Duduman)

You may also like...