Prietenie şi bucurie în Hristos, la parohia “Sf. Ioan”, Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, s-a desfășurat, în perioada 2-6 august 2021, la parohia “Sf. Ioan” din Bacău, Școala de Vară “Prietenie și bucurie în Hristos” din cadrul programului de școli de vară al Protopopiatului Bacău. 

Sub atenta coordonare a părintelui paroh Marius Popescu, ajutat de voluntarii ASCOR Bacău, îndrumați de Vlad Țuțurlan, Școala de Vară a avut un program specific cu numeroase activități. Astfel, cei 51 de copii înscriși, având vârste între 5 și 16 ani au fost distribuiți în grupe și au participat la ateliere organizate de profesorii formatori în manieră interactivă, unde au împărtășit impresii, idei și bucurii. Atelierul de pictură (profesor voluntar Alina Borțun), atelierul de gastronomie (profesor voluntar Lavinia Samson), atelierul de prim-ajutor (medic Diana Gabriela Chiriac și Teodora Goroneanu), atelierul de jocuri și cultură generală, (profesor voluntar Teodora Plăeșu), atelierul de handmade (profesoare voluntare Anca Gavril și Rodica Murariu), atelierul de creativitate, (profesor voluntar Cătălina Cămănaru) și atelierul de judo, (profesor antrenor Dorin Cruceanu). De asemenea, voluntarii ASCOR Bacău, au organizat zilnic jocuri, concursuri, dansuri și competiții sportive, unde copiii au participat cu mult entuziasm. Atelierul anti-bullying, susținut de Vlad Țuțurlan s-a bucurat de aprecierea elevilor peste 10 ani, scopul acestuia fiind prevenirea și combaterea actelor de violență cu care se confruntă tinerii în școli.

Fiecare zi a debutat cu rugăciunea de dimineață din biserică și câte un cuvânt de învățătură adresat de preoții bisericii. Zilele s-au încheiat cu prânzul la care copiii au primit o masă caldă, dulciuri, sucuri și apă, apoi au dat slavă lui Dumnezeu pentru toate.

Ultima zi, vineri, participanții au fost vizitați de reprezentanți ai Poliției Române, Inspector Amariei Măriuca de la Biroul Siguranță Școlară și Comisar Naforniță Irina de la Compartimentul de Analiza și Prevenirea Criminalității, I. P. J. Bacău. Activitatea a avut menirea să-i învețe pe copii cum să se protejeze de pericolele ce pot apărea în viața de zi cu zi.

În cadrul Sfintei Liturghii a marii sărbători a Schimbării la Față a Domnului, alături de credincioși, copiii au intonat imnul “Cuvine-se cu adevărat”, în cinstea Maicii Domnului, purtând astfel în suflete dragostea față de valorile creștine.

Activitățile Școlii de Vară s-au încheiat cu premierea, la care copiii au primit diploma de participare și o medalie. Interesul, entuziasmul și aprecierile părinților, care au avut încredere în activitatea școlii de la biserică reprezintă garanția și stau mărturie că acest demers cultural, educativ și creștin, a fost împlinit. (T. Popescu)

You may also like...