Prima activitate a proiectului „Hristos – lauda bătrâneților mele” în parohia Secuieni

La Parohia „Sfinții Voivozi Mihail și Gavriil” din Secuieni, de ziua sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului s-a pus începutul cel bun al proiectului socio-educațional al Protoieriei Bacău intitulat „Hristos – lauda bătrâneților mele”.

Prima întâlnire a avut ca temă explicarea Sfintei Liturghii și evidențierea rolului Sfintei Împărtășanii în viața de familie a vârstnicilor. Părintele Sandu Traian, după săvârșirea Sfintei Liturghii, a avut ocazia de a sta câteva momente cu credincioșii parohiei, timp în care a prezentat conținutul acestui proiect și totodată a detaliat și răspuns fiecărei întrebări cu privire la diferite aspecte sau momente ale Sfintei Liturghii.

Aceste întâlniri au rolul de a acorda timpul necesar atât credincioșilor, cât și preotului de a lămuri diferite aspecte cu privire la viața bisericii și a comunității parohiale. Oferă posibilitatea de a aduce lămuriri și de a stabili anumite aspecte administrativ-misionare ale parohiei, motiv pentru care inițiativa părintelui a fost bine primită de către credincioși.

La finalul acestei întâlniri, gândurile și dorința credincioșilor a fost de a continua aceste întâlniri duhovnicești și ziditoare de suflet pentru fiecare dintre ei, într-un pelerinaj la mănăstirile din Moldova, acesta urmând a avea loc săptămâna viitoare. 

You may also like...