Prima conferință din cadrul proiectului „Sănătatea în viața tinerilor!”

Miercuri, 15 noiembrie, în amfiteatrul Colegiului Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău, a avut loc prima întâlnire din cadrul proiectului „Sănătatea în viața tinerilor!” organizat de ASCOR Bacău în parteneriat cu liceul băcăuan. Prima conferință a avut tema „Omul sănătos prin natură. Rolul fitoterapiei în viața tânărului” și a avut ca invitat pe doamna ing. dr. Iuliana Barbu. 

Proiectul „Sănătatea în viața tinerilor!” are scopul de a îi învăța pe liceeni cum să își protejeze sănătatea, prezentându-le  pericolele medicale și spirituale pe care le pot întâmpina. Primul dialog a avut ca invitat pe doamna ing. dr. Iuliana Barbu, cercetător în biotehnologia plantelor medicinale. Cu o experiență de peste 30 de ani și 2 cărți publicate, doamna Barbu a prezentat care sunt beneficiile plantelor medicinale și cum pot acestea să contribuie la sănătatea omului. Tinerii prezenți au adresat întrebări și au primit răspunsuri asupra problemelor pe care le întâmpină, fiind îndemnați să aibă o viață echilibrată și sănătoasă pentru a preveni anumite boli. La finalul întâlnirii, cei prezenți au servit un ceai cald și au primit câte un cadou din partea conferențiarului.

Următoarea întâlnire va avea loc luni, 20 noiembrie, avându-l ca invitat pe domnul kinetoterapeut Vlad Marcoci care va susține conferința cu tema „Tinerețe activă, viitor sănătos.”

(Vlad Țuțurlan)

You may also like...