Prima ediţie a cupei „Sfinții Trei Ierarhi” la şah

În cadrul activităţilor desfășurate cu prilejul hramului Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău, Cercul de șah „Gambit” a organizat pentru membrii săi concursul intitulat Cupa „Sfinții Trei Ierarhi” la șah, ediţia I – 2023. Concursul s-a desfășurat în ziua de 4 ianuarie, cu începere de la ora 9:00 în noua sală din Centrul socio-cultural, alocată pentru activitățile Cercului de șah şi amenajată în condiții ireproșabile.

Competiţia s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim şi cu sprijinul părintelui paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii Mihai-Flavius Balaban şi Marian Gliga. Concursul a debutat cu o festivitate de deschidere în care participanţii au rostit împreună rugăciunea „Tatăl nostru” şi au primit binecuvântarea preoților, după care s-a ascultat „Oda bucuriei” din Simfonia a IX-a compusă de Ludwig van Beethoven. După ședința tehnică ce a urmat, a început competiția. S-au jucat cinci runde în sistem elvețian, timp de gândire 15 minute/jucător/partidă.

Perechile de jucători și clasamentul final au fost făcute cu ajutorul calculatorului, cu un program destinat special acestui scop. În cazurile de egalitate la puncte, diferențierea în clasament s-a făcut luându-se în considerare rezultatele obținute de adversarii pe care i-au întâlnit jucătorii în cauză.

Pentru a recupera energia pe care au consumat-o, după ultima rundă, toți participanții au savurat pizza oferită de preoții parohiei și suc oferit de doamna Asistent social, Bulmoagă – Ursache Diana-Elena. După cele 5 runde de jocuri s-a întocmit clasamentul general și un clasament pentru copiii sub 14 ani (U14).

Acordarea premiilor a avut ca fundal sonor un fragment din „We are the champions” interpretată de Queen. Au fost premiați următorii concurenți:

  1. Tancău Ștefan (5 puncte) – locul I la general: cupa de aur și diplomă de loc;
  2. Bălan Mihai (4 puncte) – locul II la general; cupa de argint și diplomă de loc;
  3. Bîrdan Patrik (3 puncte) – locul III la general; cupa de bronz și diplomă de loc;
  4. Aniței George (3 puncte) – locul II la U14: medalia de argint și diplomă de loc;
  5. Benchea Cristian (2 puncte) – locul III la U14: medalia de bronz și diploma de loc;
  6. Pînzariu Vlad (2 puncte) – mențiune – cel mai tânăr concurent: medalie și diplomă;

Au mai primit diplome de participare: Grigoraș Tudor, Olariu Rareș și Barcan Ștefan.

„Este de remarcat faptul că, dacă la primul concurs la care au participat, membrii cercului au înregistrat înfrângeri și din cauză că au făcut trei mutări imposibile într-o partidă, la concursul acesta în toate cele 20 de partide jucate s-a înregistrat o singură mutare imposibilă. Acest lucru arată că toți au progresat.

La organizarea acestui concurs și la fotografii am primit ajutor de la domnul Grigoraș Daniel și de la doamna Asistent social, Diana. Le mulțumesc și sper să colaborăm și la următoarele concursuri. Și, nu în ultimul rând mulțumesc preoților Parohiei pentru sprijinul pe care, ca de fiecare dată, ni l-au acordat pentru buna desfășurare a concursului”, a menţionat la sfârşitul competiţiei domnul Daniel Munteanu, organizatorul acestui eveniment.

You may also like...