Prima ediţie a Şcolii de vară „Cu Hristos în tinda Bisericii” în Parohia Trebeş

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Parohia „Sfântul Ierarh Nicolae” Trebeş din Protopopiatul Bacău, a avut loc prima ediție a Școlii de vară intitulată „Cu Hristos în tinda Bisericii”, care s-a desfăşurat între zilele de 17 – 21 iulie 2023.

În cadrul acestui eveniment au participat zilnic aproximativ 40 de copii de vârste diverse, activitățile gândite și organizate de părintele paroh Andrei Olaru desfăşurându-se în intervalul orar 8-15. Prin organizarea acestei Școlii de vară s-a dorit cultivarea credinței și statornicirea acesteia, formarea abilităților sociale, dezvoltarea empatiei și iubirii aproapelui. Activitățile au fost gândite în jurul unor valori și competențe, pe care participații la finalul acestei Școlii să și le însușească.

În continuare vom schița programul Școlii de vară și un cuvânt cheie ce a descris fiecare zi:

  • Prima zi a avut în centrul său „cunoașterea”. Participanții au făcut cunoștință cu voluntarii, dar și între ei. Acest lucra s-a făcut prin jocuri specifice ce dezvoltă relațiile interumane.
  • Ziua a doua a fost dedicată „noilor experiențe”. În această zi copii au mers la Observatorul Astronomic, unde s-au întâlnit cu Universul și s-au familiarizat cu frumusețea acestuia.
  • În ziua a treia, cea „a siguranței”, copiii au făcut cunoștință cu Poliția Rutieră, care a pregătit un moment excepțional. După masa de prânz, participanții s-au întâlnit cu Sfântul Nicolae printr-un filmuleț care a ilustrat viața, dar și ajutorul pe care ni-l oferă Sfântul. Prin această activitate s-a dorit apropierea și împrietenirea cu Sfinții lui Dumnezeu, dar și cu Dumnezeu Însuși.
  • În ziua a patra au fost puse în „aplicare” învățăturile și competențele dezvoltate în timpul activității de miercuri, unde participanții au învățat despre Prietenii lui Dumnezeu, joi făcând cunoștință cu Sfântul Ilie. Copii au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, bucurându-se de Taina Sfintei Euharistii.
  • În ultima zi, vineri, participanților li s-au pregătit mai multe „surprize”: petrecere cu animatori şi mascote, tort, băuturi răcoritoare, diplome şi cadouri.

La sfârşitul activităţilor, părintele paroh Andrei Olaru a mulţumit pentru susţinerea acestei iniţiative domnului primar Benone David, doamnei Inspector Şcolar General Anca Egarmin, domnului Chestor Şef de Poliţie Adrian Tuluc, doamnei Director al Şcolii Gimnaziale Mărgineni, Bogdana Burlaciuc, voluntarilor de la Bronx Bacău şi sponsorilor Copanex, Piazzetta Bacău, Grafit, Huzur, La Bianca şi Centrului Regional de Ecologie Bacău.

You may also like...