Prin proiectul „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște” au fost oferite daruri unui număr de 75 de persoane din Parohiile Odobești și Schineni

Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor Sfintelor Paști, Protoieria Bacău a implementat proiectul intitulat „Darul tău de Paște, bucurie-n suflet naște!”. Scopul acestuia îl reprezintă ajutorarea copiilor, familiilor și vârstnicilor aflați în situație de risc din zonele defavorizate ale comunităților parohiale. Alături de acest demers, și-au arătat bucuria de a participa și cadrele didactice de Religie Ortodoxă de la diferite unități școlare din Municipiul Bacău și orașul Buhuși. Prin implicarea lor, proiectul a fost mediatizat elevilor și părinților lor care au donat fie haine, fie jucării, fie alimente pentru cei aflați în nevoie.

Astfel, prin implicarea părintelui paroh Augustin Cârlan (Parohia Odobești) și a părintelui paroh Nicolae Gavriliu (Parohia Schineni) 75 de persoane aflate în situații de risc (familii, copii și vârstnici) au primit daruri ce au constat în alimente de bază (făină de grâu, făină de porumb, ulei, zahăr, orez, cartofi ete.), haine și jucării.

Proiectul implementat și derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim va continua până pe data de 1 Iunie, iar în tot acest timp toate darurile preluate de la punctele de colectare din oraș vor fi distribuite parohiilor care solicită ajutor pentru oamenii din comunitate care au nevoie.

Pr. Răzvan-Dimitrie Radu

You may also like...