Procesiune cu sfintele icoane şi manifestare „Pro-Viaţă” în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

În prima Duminică a Postul Mare, numită „a Ortodoxiei”, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, după Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie a Sf. Vasile cel Mare, preoţii şi credincioşii Parohiei „Sfinţii Trei Ierarhi” din Bacău au mers în procesiune cu sfintele icoane.

Duminică, 5 martie 2023, părintele paroh Aurel Cîrlan, alături de preoţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban, împreună cu enoriaşii Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” din Bacău au dat curs îndemnului Pastoralei Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române care s-a rostit în toate bisericile cu prilejul Duminicii Ortodoxiei, în care am fost chemaţi cu toţii „să folosim timpul Postului Sfintelor Paști pentru a spori în rugăciune și fapte bune, nădăjduind că ne vom bucura duhovnicește de Marele Praznic al Învierii Domnului nostru Iisus Hristos”.

După săvârşirea Sfintei Liturghii, toţi cei prezenţi au ieşit din sfânta biserică cu icoane în mâini, după care, acompaniaţi de cântări specifice procesiunilor s-a înconjurat locaşul sfânt, iar la sfârşit, preoţii au rostit rugăciuni de sfinţire a icoanelor şi le-au stropit cu aghiasmă. La încheierea evenimentului, toți cei prezenți s-au închinat la icoane, făcându-se astfel mărturisitori ai dreptei credințe.

Cu acest prilej, copiii Grupului de cateheză al Parohiei şi voluntarii Asociaţiei „Treime de Arhierei” din Bacău au organizat o procesiune „Pro-Viaţă”, care se numără între activităţile desfăşurate în calendarul „Lunii pentru Viață”.

Această manifestare face parte din proiectul desfăşurat de către Sectorul Social-Filantropic și Misionar, prin Departamentul Pro-Vita al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, adăugându-se atelierului de confecționat mărțișoare desfăşurat pe data de 1 martie. În cadrul proiectului se vor mai desfăşura ateliere de pictură, concerte, expoziţii cu vânzare, colecte pentru mame, dezbateri pro-viață cu tinerii, vizionare de film pro-viață, culminând cu cea de-a XIII-a ediție din România a Marșului pentru viață intitulat „Viitorul este pro-viaţă”.

You may also like...