Program cultural-duhovnicesc la biserica ”Izvorul Tămăduirii” Bacău

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în parohia „Izvorul Tămăduirii” din municipiul Bacău se desfășoară, în perioada 11-13 noiembrie, un program cultural-duhovnicesc.

img-20161112-wa0005
img-20161112-wa0007
img-20161112-wa0008
img-20161112-wa0010

Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, va oficia Dumnezeiasca Liturghie duminică, 13 noiembrie, la biserica ”Izvorul Tămăduirii” din municipiul Bacău. Slujba arhierească va începe în jurul orei 9.00 și va încununa programul cultural duhovnicesc prilejuit de aducerea în pelerinaj, la acest sfânt locaș, a icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Giurgeni. Programul cultural duhovnicesc parohial a debutat vineri, 11 noiembrie,  când, la ora 16.00, a sosit icoana Maicii Domnului de la Giurgeni. A urmat apoi Taina Sfântului Maslu, oficiată de un sobor de preoți băcăuani, după care, la ora 18.00, credincioșii prezenți s-au împărtășit duhovnicește din cuvântul de învățătură al părintelui arhimandrit Pimen Costea, vicar administrativ al Eparhiei Romanului și Bacăului, care a vorbit celor prezenți despre ”Sfântul Ioan Hrisostom, model în educația creștină”.

”Sâmbătă, 12 noiembrie, după Sfânta Liturghie, credincioșii au participat la citirea neîntreruptă a Psaltirii, după care, la ora 16.00, a fost oficiată slujba Vecerniei, urmată de conferința ”Mărturisirea lui Hristos – de la cuvânt și slovă la trăire și jertfă”, susținută de preot dr. Costică Busuioc, protopop al Protoieriei Bacău. Sărbătoarea parohiei noastre va continua duminică, 13 noiembrie, când Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va oficia slujba Dumnezeieștii Liturghii, alături de un sobor de preoți din cuprinsul Protoieriei Bacău, după care, la orele 16.00, icoana Făcătoare de minuni a Maicii Domnului se va întoarce la Mănăstirea Giurgeni”, a declarat preot Ionuț Deac, parohul bisericii ”Izvorul Tămăduirii” – Bacău.

(Pr. Constantin Gherasim)

You may also like...