Program duhovnicesc pentru credincioșii Parohiei Gârleni cu ocazia sărbătoririi hramului

Periplul duhovnicesc premergător sărbătoririi hramului Parohiei „Sfinții Arhangheli” Gârleni, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim a început vineri, 5 Noiembrie 2021 prin săvârșirea Tainei Sfântului Maslu de către un sobor de preoți sub protia părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche. 

Momentele ziditoare de suflet, așa cum le-a numit părintele paroh Cristi Toma, au menirea de a evidenția sărbătoarea comunității și de a aduce în sânul Bisericii toți fii satului, ca martori ai unei bucurii comune, alături de netrupeștile puteri, ocrotitorii lor. După săvârșirea Tainei Sfântului Maslu, preoții prezenți alături de enoriașii parohiei au asistat la o cateheză Despre sfinții îngeri susținută de către părintele Adrian Bârdan, slujitor al Parohiei Precista din Bacău. 

Părintele catehet, urmând pașii specifici unui astfel de moment a prezentat auditoriului generalități despre Sfinții Îngeri, repere patristice și scripturistice despre existența, lucrarea și misiunea lor, precum și cele nouă cete îngerești, explicând însemnătatea fiecăreia. Întâlnirea a devenit interactivă prin implicarea credincioșilor în citirea explicațiilor dar și prin interacțiunea lor cu părintele prin intermediul unui dialog ce a reliefat diferite mărturii ale oamenilor cu privire la prezența sfinților îngeri în viața lor. 

Seara duhovnicească s-a încheiat prin rostirea rugăciunilor pentru cei aflați în suferință, medici și tot personalul medical, arătându-se prin aceasta purtarea de grijă a Bisericii pentru munca și efortul societății în toată activitatea de ajutorare pe care o desfășoară în folosul aproapelui aflat în nevoie. 

Darurile sufletești pregătite de către părintele Cristi vor continua și în următoarele zile. Duminică va fi oficiată Sfânta Liturghie și Pomenirea celor adormiți întru Domnul, iar după-amiază se va săvârși Vecernia și Litia în cadrul cărora vor fi pomeniți ctitorii Bisericii și vor fi înălțate către Dumnezeu rugăciuni de mulțumire pentru toate binefacerile pe care comunitatea parohială le-a primit, iar luni credincioșii vor participa la Dumnezeiasca și Sfânta Liturghie cu prilejul prăznuirii Sfinților Arhangheli. 

You may also like...