Program social-filantropic la Colonești și Obârșia

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, joi – 24 martie 2016, în parohiile Obârșia, Izvorul Berheciului, Antohești și Colonești din Protopopiatul Bacău, aproximativ 1000 de pachete conținând obiecte necesare uzului casnic au fost împărțite familiilor din aceste localități. Aflată deja la a doua ediție, această activitate social filantropică se desfășoară cu sprijinul unui grup de creștini ortodocși binevoitori, plecați pe meleaguri îndepărtate dar care nu și-au uitat rădăcinile” – a explicat părintele protopop Costică Busuioc.

IMG_6555
IMG_6556
IMG_6559
IMG_6561
IMG_6564
IMG_6566
IMG_6570
IMG_6574
IMG_6576
IMG_6577
IMG_6578
IMG_6579
IMG_6583
IMG_6587
IMG_6591
IMG_6595
IMG_6596
IMG_6598
IMG_6600
IMG_6612
IMG_6613
IMG_6614
IMG_6615
IMG_6617
IMG_6618
IMG_6621
IMG_6625

Joi – 24 martie 2016, în parohiile Obârșia, Izvorul Berheciului, Antohești și Colonești din Protopopiatul Bacău, sub atenta îndrumare a părintelui protoiereu Costică Busuioc, preoții slujitori din parohiile ObârșiaLunca și Colonești părintele Mocanu Marian, părintele Albu Bogdan și părintele Popescu Gheorghe, cu sprijinul unui grup de creștini ortodocși binevoitori, plecați pe meleaguri îndepărtate dar care nu și-au uitat rădăcinile”, în comuniune de voință și rugăciune, au adus bucurie și emoție credincioșilor, oferind sprijin familiilor rămase în vatra satului.

Pentru toți credincioșii, ziua a început cu oficierea slujbei de sfințire a apei, sub protia părintelui Protoiereu care, în cuvântul de învățătură, a exprimat ”recunoștința față de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, cel care a binecuvântat această activitate socială, dar și față de persoanele care au dorit să ajute, oferind în mod constant sprijin concret și consistent”. În ciuda frigului și a zăpezii, credincioșii au așteptat cu răbdare și plini de evlavie momentul rugăciunii de mulțumire care a însemnat și oferirea darurilor pregătite. Un tir plin cu obiecte necesare uzului casnic, a trecut prin satele Obârșia, Antohești, Izvorul Berheciului și Colonești și în filiile acestora, împărțind aproximativ 1000 de pachete familiilor din aceste localități.

”Gândul nostru de recunoștință se îndreaptă către chiriarhul și arhipăstorul nostru – Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, prin grija căruia mulți dintre cei aflați în necazuri și neputințe primesc anual sprijin financiar și asistență socio-medicală; 4 cămine de bătrâni, aproape 20 de Centre de zi pentru copii, mai multe cantine sociale, cabinete medicale, locuințe sociale, centre de consiliere, reprezintă doar câteva dintre realitățile care vorbesc despre dimensiunea operei filantropice în Eparhia noastră; mulțumesc totodată binefăcătorilor și donatorilor, partenerilor noștri, mulțumesc preoților și credincioșilor. Nu am fi reușit astăzi să fim aici fără sprijinul părintelui Avram Ionuț – coordonatorului Cercului Pastoral Sfântul Antipa de la Calapodești, precum și cel al  preoților de la ObârșiaLunca și Colonești; mulțumim așadar și membrilor Consiliilor parohiale, însoțiți de un număr însemnat de voluntari, dar și Inspectoratului de Jandarmi Județean care, și de această dată, prin dl. inspector șef – col. Constantin Moroșanu, ne-a sprijinit în activitatea noastră” – a evidențiat părintele protoiereu.

– a consemnat preot Ciprian Olteanu

Foto: pr. Avram Ionuț

You may also like...