Programul catehetic „Mergȃnd, învățați toate neamurile” la Parohia Holt

În seara zilei de sȃmbătă, 24 aprilie 2021, în ajun de Florii, credincioşii din Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail şi Gavriil” Holt, au avut bucuria de a participa, după slujba Vecerniei, la susținerea unei cateheze tematice, unde s-au consolidat şi s-au aprofundat cȃteva cunoştințe legate de Taina Sfintei Euharistii.

Astfel, cu binecuvȃntarea Ȋnaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului şi Bacăului, şi la inițiativa părintelui protoiereu, pr. Eugen Ciprian Ciuche, s-a implementat şi în parohia Holt, programul catehetic al Protoieriei Bacău „Mergȃnd, învățați toate neamurile”, program care are scopul de a aduce un suflu nou activității de propovăduire a cuvȃntului Evangheliei Mȃntuitorului nostru Iisus Hristos. Cateheza a urmat slujirii slujbei de Vecernie unită cu Litia, a fost susținută de părintele paroh Iulian Vasile Adam  şi a avut tema: „Taina Euharistiei – medicamentul nemuririi”.

Soborul celor 14 preoți participanți a fost condus de părintele protoiereu, iar la final, discuțiile pe tema catehezei alese s-au ținut în sala aşezămȃntului social al parohiei. Credincioşii prezenți în număr mare la eveniment au putut răspunde întrebărilor adresate, au participat activ la prezentarea catehezei şi s-au implicat efectiv în argumentarea concluziilor.

Ne bucurăm să avem în mijlocul nostru pe părintele protopop, pe părinții din echipa nucleu a programului catehetic al Protoieriei Bacău şi pe părinții de suflet, prieteni ai parohiei noastre. Am încercat în seara aceasta, o altfel de abordare a tematicii propuse, pentru a ieşi puțin din formatul rigid al predicilor ocazionale şi duminicale cu care suntem obişnuiți, tocmai pentru a înțelege mai bine şi pentru a fixa cunoştințe mai vechi, şi pentru a evidenția aspectul dinamic al Sfintei Tradiții al Bisericii noastre creştin Ortodoxe.” a precizat la final părintele paroh.

Ne-am simțit bine să putem interacționa prin răspunsurile date şi prin ideile expuse între noi, aici, în biserică, unde primim Sfintele Taine şi cuvȃntul evangheliei Mȃntuitorului Hristos” ne-a declarat la final, un tȃnăr teolog prezent la eveniment.

Cȃțiva copii ai parohiei au interpretat în încheiere un colind de Florii, iar părintele protoiereu a transmis gȃndul bun şi înalta binecuvȃntare a Ȋnaltpreasfințitului Părinte Ioachim, subliniind importanța slujirii învățătoreşti a preotului în comunitate, pe lȃngă cea sfințitoare şi cea de a conduce credincioşii pe calea mȃntuirii.

(Pr. Iulian A.)

You may also like...