Programul „Daruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc”, a fost implementat la Parohia Fundu Tutovei

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, parohia cu hramurile “Izvorul Tămăduirii” și „Sf. Cuv. Parascheva” din satul Fundu Tutovei, Protopopiatul Bacău, comuna Plopana, județul Bacău, prin Centrul Cultural-catehetic parohial „Sf. Daniil Sihastru” și alături de câteva ONG-uri, familii și persoane  doritoare de a provoca bucurii sincere familiilor defavorizate din această micuță localitate la granița cu județul Vaslui, a sprijinit și susținut un program cultural-educațional și social-umanitar, specific sărbătorilor de iarnă, intitulat “Daruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc”.

0
a
2
4
6
12
18

Acest program menit să readucă bucurie și speranță în sufletele oamenilor de toate vârstele se va derula în perioada 18-25 decembrie a.c., fiind clădit duhovnicește pe patru etape după cum urmează:

  • 18 decembrie – “Crăciun pentru toți” – prin implicarea unor persoane din Bacău (beneficiari sunt 60 de copii și tineri);
  • 22 decembrie –„Zâmbește de Crăciun” – prin implicarea Asociației Step și a unor tineri voluntari (beneficiari sunt 60 de copii și tineri, 40 de adulți nevoiași);
  • 23 decembrie –„Mergem la Școală și Iarna” în cadrul Campaniei „De Crăciun dăruiește zâmbete” a Asociației Europa Unită (beneficiari sunt 50 de copii și tineri);
  • 25 decembrie – „A venit și-aici Crăciunul” – prin implicarea unor persoane  din Bacău (beneficiari sunt 50 de copii și tineri).

Astfel, în duminica dinaintea serbării Nașterii Domnului Iisus Hristos,  de ziua Sfântului Daniil Sihastru, când parohia Fundu Tutovei își serbează ocrotitorul Centrului Cultural-catehetic parohial, s-a derulat în comunitatea ortodoxă de aici prima etapă a programului parohial “Daruri și haruri ale Pruncului Dumnezeiesc” – ediția 2016.

Dacă în cadrul Sfintei Liturghii toți copiii s-au pregătit și au primit Sfânta Împărtășanie la momentul cuvenit, cei înscriși la grădinița din localitate îndrumați de doamna educatoare Ilenuța Burcă au recitat poezii, au interpretat sceneta “În așteptarea lui Moș Crăciun” și au colindat, alături de tinerii din sat, pe părinții și bunicii lor prezenți în biserică. La finalul programului artistic, 43 dintre cei mai tineri enoriași au primit cadourile special aduse de Moș Crăciun. Alți 17 copii au fost vizitați acasă pentru ca și aceștia să se poată bucura de generozitatea Crăciunului.

 “Prin acest program derulat cu binecuvântarea Părintelui nostru Arhiepiscop Ioachim, care este gândit în patru etape având sprijinul a două ONG-uri, precum și a unor familii și al mai multor persoane din orașul Bacău, se va reuși ajutorarea enoriașii noștri, de la mic la mare, oferindu-le haine pentru sezonul rece, rechizite, fructe și foarte multe dulciuri. Le mulțumim tuturor celor implicați, care sunt în aceste zile generatori de iubire și bucurie în numele Pruncului Dumnezeiesc pentru semenii lor din localitatea băcăuană Fundu Tutovei”, a declarat preotul paroh de aici.

De amintit este faptul că în ultimii ani, Parohia Fundu Tutovei a derulat de asemenea și o serie de activităţi cultural-catehetice și misionare manifestate prin diverse proiecte aplicate şi realizate într-un mod  profesional prin Centrul catehetic parohial. Beneficiari ai proiectelor patriarhale, eparhiale și parohiale implementate la Fundu Tutovei au fost toţi enoriaşii parohiei, copii şi adulţi.  Tocmai de aceea, la Congresul Național Hristos împărtășit copiilor desfășurat la București anul acesta în luna septembrie, când  a fost lansat și volumul național Alege Școala -modele de bună practică (creat de către Sectorul Teologic Educațional al Patriarhiei Române pentru a evidenția parohiile model din fiecare Eparhie care au derulat constant activități catehetice și de prevenire a abandonului școlar prin Centrele Cultural-catehetice parohiale), Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost reprezentată cu mare cinste în paginile volumului patriarhal de către Parohia  Fundu Tutovei.

(Pr. Daniel Marari)

You may also like...