Proiect catehetic în parohia Sfinții Trei ierarhi

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în parohia ”Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău a fost implementat un nou proiect catehetic: ”Tinerii căutători ai Tainelor Lui Dumnezeu prin buchea cuvântului și culoare”.

cateheza Sf. trei Ierarhi – 2016 FOTO COLAJ cu text
cateheza Sf. trei Ierarhi – 2016 FOTO_-6
cateheza Sf. trei Ierarhi – 2016 FOTO_-7
cateheza Sf. trei Ierarhi – 2016 FOTO_-18
cateheza Sf. trei Ierarhi – 2016 FOTO_-20
cateheza Sf. trei Ierarhi – 2016 FOTO_-22

Această activitate se înscrie în linia manifestărilor închinate ”Anului omagia al educației religioase a tineretului ortodox” și ”Anul comemorativ al Sfântului Ierarh Antim Ivireanul și al tipografilor bisericești”. Pentru copiii de la Centrul de cateheză ”Buna Vestire” al Parohiei Sfinții Trei Ierarhi a fost un prilej de bucurie să-L descopere pe Hristos prin culoare și cuvânt, să își stimuleze creativitatea, dezvoltarea imaginației și a încrederii în talentul lor, să învețe – într-o manieră non-formală, relaxată și lipsită de constrângeri, utilizarea corectă și adecvată a limbii române în producerea unor mesaje scrise, să își dezvolte competențe lingvistice și abilități artistice de socializare și culturalizare în comunitate.

Proiectul, care propune copiilor mai multă flexibilitate și adaptabilitate, s-a derulat pe trei secțiuni: literară, artistică și multimedia, subliniind prezentarea vieții în școala și în biserică. Plini de entuziasm, copiii implicați în proiect au putut să-și exprime gândurile și stările interioare, dar și să înțeleagă și să cultive în sufletul lor iubirea și bunătatea Lui Dumnezeu, să învețe să-și dezvolte un comportament adecvat în școală, societate și biserică.

preot Ciprian Olteanu, preot Aurel Cârlan

You may also like...