Proiect catehetic inedit la Parohia Fundu Tutovei

La o zi după serbarea Sfintei Treimi și Ziua Internațională a copilului,  cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la parohia cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sf. Cuvioasa Parascheva din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău, Protopopiatul Bacău, a avut loc debutul unui proiect catehetic inedit, cu implicații  psihologice.

atelier

Proiect catehetic – 2015

La o zi după serbarea Sfintei Treimi și Ziua Internațională a copilului,  cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Ioachim-Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, la parohia cu hramurile Izvorul Tămăduirii și Sf. Cuvioasa Parascheva din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău, Protopopiatul Bacău, a avut loc debutul unui proiect catehetic inedit, cu implicații  psihologice.

Proiectul  Ajută-l să crească mare !  este rezultatul unui parteneriat între Asociația Pentru o Europă Unită, societatea de investiții financiare – SIF Moldova Bacău și parohia menționată.

Douăzeci de copii din parohie, cu rezultate bune la învățătură,  având vârste cuprinse între 4 și 12 ani, aflați în diferite situații de risc și proveniți din familii cu probleme socio-economice și abandon familial, vor participa săptămânal, timp de două luni, la diferite ateliere de lucru și cateheze ce urmăresc dezvoltarea lor emoțională prin art-terapie.

„Acest proiect se înscrie în activitățile cultural-catehetice desfășurate în parohie în anul 2015 pe tema anului omagial. Pe lângă atelierele de dezvoltare emoțională prin art terapie care vor fi coordonate de un psiholog, se vor desfășura și cursuri de cateheză dezvoltate după ghidul catehetic „Hristos împărtășit copiilor!”.

Între obiectivele urmărite enumerăm: Dezvoltarea exprimării libere, a spiritului de lucru în echipă, a abilităților manuale și a îndemânării. Se va urmări de asemenea dezvoltarea încrederii în sine și în ceilalți, descoperirea temerilor și dorințelor ascunse ale copiilor (lipsurilor din viață) precum și apropierea de Dumnezeu, prin lecțiile din ghidul catehetic create special pe înțelesul lor”, a declarat preotul paroh Daniel-Ionel Marari, directorul Centrului Catehetic „Cuvioasa Parascheva” din cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

grupa_copii_ateliere_2_iun_2015
20150602_1750581

 

You may also like...