Proiect catehetic la Parohia Secuieni din Protoieria Bacău

În Parohia Secuieni din Protopopiatul Bacău a fost iniţiat Proiectul catehetic socio-educaţional „Şcoala din tinda Bisericii”, adresat copiilor din clasele V-VIII.

Sâmbătă, 7 noiembrie 2020, 15 copii cu vârste cuprinse între 10 şi 14 ani, elevi ai Şcolii Gimnaziale din localitate, au participat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romnaului şi Bacăului, la prima cateheză din acest an, desfăşurată la Aşezământul socio-cultural al Parohiei Secuieni.

Tema întâlnirii, derulată sub îndrumarea preotului paroh Sandu Traian, a fost „Biblia sau Sfânta Scriptură”, izvorul de viaţă prin care Dumnezeu ne descoperă Iubirea Sa şi ne arată Calea pe care trebuie să o urmăm pentru a ne mântui. La finalul convorbirilor duhovniceşti, copiii au primit din partea bisericii o gustare caldă, dulciuri, rechizite şi alte daruri.

În contextul pandemiei, acest proiect catehetic s-a desfăşurată cu respectarea tuturor normelor de protecţie, de distanţare şi regulile de igienă impuse de autorităţile competente. (Pr. T. S.)

You may also like...