Proiect cultural-catehetic „Copiii-prima prioritate în viața familiei” la Mănăstirea „Sfinţii Petru și Pavel” Lipova

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în perioada 9-13 iulie 2018, la mănăstirea cu hramul „Sfinţii Petru și Pavel” din comuna Lipova, Protoieria Bacău, s-a desfăşurat proiectul cultural-catehetic al școlii de vară „Copiii – prima prioritate în viața familiei”. Acest proiect este o colaborare între primăria comunei Lipova, Unicef România și mănăstirea băcăuană și a implicat 200 de copii și tineri din satele ce formează comuna Lipova din județul Bacău. La închiderea ediției de anul acesta a fost prezent din partea Centrului Eparhial părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial în cadrul Sectorului Cultural. Acesta a transmit un cuvânt de binecuvântare și apreciere din partea Părintelui Arhiepiscop Ioachim.

dsc_0151
dsc_0083
dsc_0085
dsc_0144
dsc_0154
dsc_0167
dsc_0173
dsc_0174
dsc_0180
dsc_0184

La mănăstirea cu hramul „Petru și Pavel” din comuna Lipova, preț de o săptămână s-a derulat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, un proiect inedit care a urmărit implicarea copiilor înscriși în tot felul de activități catehetice, educative, creative și recreative, urmărindu-se totodată și implementarea activităților care au drept scop promovarea drepturilor copiilor vulnerabili și persoanelor vârstnice.

Astfel s-a creat o emulație duhovnicească cu totul aparte pentru această zonă fiind un model de bune practici catehetice. Peste 200 de copii și tineri au participat la ateliere de pictură, activități sportive, dansuri populare, limba engleză. S-au format grupuri de discuții pe teme de interes: Știu tot despre Europa, drepturile copiilor, responsabilitatea civică, etc.

„Suntem la ediția a treia a Școlii de Vară, un proiect realizat cu sprijinul Primăriei Lipova și Unicef România, Servicii comunitare pentru copii și Mănăstirea Sfinții Petru și Pavel din comuna noastră. Acest proiect a venit în sprijinul familiilor defavorizare cu mulți copii, dar lor li s-au adăugat și copii din familii fără probleme financiare. Anul acesta proiectul se cheamă: Copiii -prima prioritate în viața familiei, fiind înscriși peste 200 de copii. Aceștia pe lângă multiplele activități culturale primesc și câte o gustare la prânz. Alături de noi se află și voluntari care ne ajută în activitățile frumoase pe care le desfășurăm. Ne dorim ca și pe parcursul anilor viitori să continuăm acest proiect de suflet”, a declarat Ionela Anchidin, asistent social al Primăriei Lipova și coordonator al proiectului.

(pr. Ignatie Popa)

You may also like...