Proiect eparhial derulat prin Parohia Lazaret

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, Programul social eparhial ”Fii dar din Darul lui Dumnezeu” se derulează și în Parohia Ortodoxă Lazaret Bacău, în parteneriat cu Fundația ”Episcop Melchisedec”-Filiala Bacău.

dsc00038
dsc00052
dsc00053
dsc00206 (1)
dsc00206

Primii beneficiari din acest an au fost copiii din Parohia Recea (Protopopiatul Bacău), județul Bacău, parohie în care sunt foarte mulți copii și, oricât de mult și-a dorit, nu a putut oferi daruri tuturor celor aflați în nevoie.

Copiii au scris scrisori în care nu doar și-au pus dorințele, dar au și mulțumit celor care vor ajuta. Astfel, credincioși din Parohia Ortodoxă Lazaret, dar și din Bacău și împrejurimi, cu multă dragoste și dăruire au luat cel puțin câte o scrisoare și au făcut tot posibilul să îndeplinească visele celor 105 copii care le-au scris. Nu s-au rezumat doar la ce au scris copiii că și-ar dori, ci, fiecare după posibilități au adăugat și alte lucruri, dulciuri, fructe. Pe lângă daruri aceștia și mulți alții, au donat și îmbrăcăminte și încălțăminte, care au fost donate celor din parohie.

Cu ajutorul lui Dumnezeu în data de 19.12.2016 am mers în Parohia Recea. Cei 105 copiii  ne-au așteptat nerăbdatori și emoționați și ne-au pregătit un mic concert de colinde ortodoxe, apoi au început să primească darurile… Erau întâi uimiți, apoi foarte bucuroși, iar cei care încă așteptau darurile erau temători, ca nu cumva ele să se sfârșească înainte de a primi și ei.

Sâmbătă, 23.12.2017, tot în cadrul acestui program, vor primi daruri încă 24 de copii din Parohia Lazaret Bacău, urmând ca în data de 25.12.2017 darurile să ajungă la cei 19 copii din Parohia Petricica (protopopiatul Moinești).

Mulțumim tuturor celor care s-au implicat cu atâta dăruire în acest proiect și rugăm pe Dumnezeu să vă răsplătească dragostea și efortul. Iar copiii… Copiii sunt fericiți și recunoscători pentru bucuria pe care le-ați dăruit-o.

 

Carla Pișcu

You may also like...