Proiect eparhial implementat la Parohia ”Izvorul Tămăduiri” din satul Fundu Tutovei

În după amiaza zilei de 18 septembrie 2022, Parohia ”Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Bacău în parteneriat cu Parohia ”Izvorul Tămăduiri” din satul Fundu Tutovei, comuna Plopana, județul Bacău, Protopopiatul Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a implementat Proiectul eparhial: ”Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți!”, ediția a IV-a.  

Beneficiarii acestei acțiuni filantropice au fost 20 de copii din Parohia Fundu Tutovei, proveniți din familii cu posibilități materiale reduse, care au primit câte un ghiozdan complet echipat și dulciuri din partea Parohiei ”Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Bacău.

Astfel, preoții au rostit rugăciuni de binecuvântare a elevilor și părinților acestora, precum și rugăciuni pentru cadrele didactice: educatori, învățători și profesori, cerând de la Milostivul Dumnezeu să-i ocrotească și să le lumineze mintea spre învățătura cea bună.

La finalul acțiunii sociale, părintele paroh Iulian a mulțumit pentru parteneriat:

”Ne bucurăm să avem în mijlocul nostru pe părintele Daniel Marari, care este și ctitorul acestei biserici minunate, alături de familia sa; care a venit și ne-a ajutat prin dăruirea acestor ghiozdane pentru copiii parohiei noastre. Suntem onorați și nădăjduim și pe viitor că vom realiza alte proiecte frumoase menite să aducă bucurie și speranță tuturor copiilor de aici”.

 De asemenea, părintele paroh Daniel Marari de la Parohia ”Sf. Ier. Vasile cel Mare” din Bacău a adresat un cuvânt celor prezenți:

”Mă bucur să vă revăd după cinci ani pe voi școlarii, cei care ați crescut atât de frumos. Acțiunea a fost posibilă datorită unor familii cu suflet mare din Bacău care au răspuns apelului nostru. Vă doresc să fiți fericiți cu toții, alături de părinții voștri. Vă rog frumos să învățați foarte bine la școală. Prin părintele paroh Iulian, o să vă mai aducem pe viitor și alte daruri, cu alte ocazii, grație parteneriatului dintre cele două parohii. Să fiți sănătoși și să ne purtați pe toți în rugăciunile voastre sincere și curate.”

 (Pr. I.P)

You may also like...