Proiect patriarhal implementat în Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

Patriarhia Română, prin Sectorul Teologic-Educațional, a transmis un nou Concurs național cultural-artistic sub egida „Unirea: libertate și unitate”, care va fi implementat cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, în toate eparhiile din țară. Acesta se adresează tinerilor și copiilor participanți la grupele catehetice din parohiile înscrise în Programul național „Hristos împărtășit copiilor”, parohiilor care desfășoară activități de lucru cu tineretul, preoților coordonatori de grup catehetic, profesorilor de religie și altor educatori. Programul se va desfășura în perioada decembrie 2017-mai 2018 și în cele șase protopopiate ale Eparhiei Romanului și Bacăului.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în Eparhia noastră concursul național va fi implementat în parohiile din mediul rural și urban prin intermediul Biroului de catehizare a tineretului din cadrul sectorului Cultural.

Conceptul programului va fi transmis electronic celor șase protopopiate și apoi distribuit către parohii. După înscrierea parohiilor doritoare să implementeze acest proiect, pentru consultanță, preoții parohi se pot adresa  la numărul de telefon 0786 015 812 (pr. Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial).

Concursul ce urmează a fi implementat va evidenția importanța libertății câștigate prin viața în Hristos, a tradiției și a portului popular, precum și unitatea de credință și de neam în țara noastră, în contextul unor tendințe puternice de diluare și revitalizare a ei.

Scopul concursului este de a cultiva dragostea față de țară și de biserică și de a-i educa pe copii în sensul respectării valorilor tradiționale și a afirmării propriei identități religioase, culturale și naționale.

You may also like...