Proiect social eparhial la Înălţărea Sf. Cruci în Parohia „Sf. Trei Ierarhi” Bacău

Joi, 14 septembrie 2023, în ziua de prăznuire a Înălțării Sfintei Cruci, Parohia „Sfinţii Trei Ierarhi” Bacău a fost gazda mai multor evenimente. La acest Praznic Împărătesc, Sfânta Cruce, împodobită cu flori și busuioc după rânduiala specială a Utreniei din această zi, a fost scoasă din Sfântul Altar şi aşezată spre închinare.

Fiind zi de post, aşa cum este tradiţia parohială pentru această sărbătoare, credincioşii care au participat la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, au ieşit din biserică pentru a lua parte la slujba de sfinţire a apei şi a fi binecuvântaţi prin stropirea cu aghiasmă.

Cu acest prilej, a fost desfăşurat şi programul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine” organizat la inițiativa și cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului. La început de an şcolar, copiii primesc rechizite şi dulciuri în parohiile şi bisericile din întreaga Arhiepiscopie.

Patru clase de elevi ai Şcolii Gimnaziale „Mihai Drăgan” Bacău, însoțiți de cadrele didactice, au fost binecuvântați şi au primit daruri din partea Parohiei iar părintele paroh Aurel Cîrlan, împreună cu preoţii slujitori Marian Gliga şi Mihai-Flavius Balaban au înălțat rugăciuni pentru luminarea minții elevilor şi profesorilor. La acest eveniment au participat şi seniorii Centrului de socializare pentru persoane vârstnice al parohiei, fiind cei care au înmânat darurile copiilor. Această activitate s-a dorit să fie una intergeneraţională, pusă în contextul „Anului omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, proclamat pentru 2023 în Patriarhia Română.

Preoţii parohiei au stropit apoi clasele de curs ale Aşezământului socio-cultural şi educaţional cu agheasmă și au urat bun venit celor mici, beneficiari ai Centrului de zi educaţional şi catehetic pentru copii, al Parohiei „Sf. Trei Ierarhi” Bacău.

You may also like...