Proiect social-filantropic eparhial desfăşurat în Protopopiatul Bacău

Marţi, 15 septembrie 2020, parohia „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Bacău a organizat o întâlnire de rugăciune şi milostenie pentru copiii internați în Secția Pediatrie – Recuperare Pediatrică a Spitalului Județean de Urgenţă Bacău. Aceste manifestări misionar-filantropice fac parte din miniproiectul parohial „Fă fericit un copil”, ajuns la cea de-a IV-a ediţie, care se desfăşoară în cadrul Proiectului social-filantripic eparhial „Bolnav am fost și M-ați cercetat”, ambele programe fiind derulate cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Prin grija unor persoane mărinimoase şi cu dragoste față de copii, au fost achiziționate scutece și produse de igienă în valoare de peste 4000 de lei, acestea fiind oferite copiilor care se află internați în Secţia de Recuperare Pediatrică a Spitalului Județean de Urgenţă Bacău.

La acest eveniment au participat PC. părinte Eugen Ciprian Ciuche – Protoiereu al Protopopiatului Bacău, PC. părinte Dan Rusu, slujitor în cadrul Spitalului Județean Bacău, PC. părinte paroh Constantin Abageru, împreună cu preoţii slujitori ai parohiei şi alţi preoţi invitaţi, care au înălţat rugăciuni pentru sănătatea celor aflaţi în boală şi suferinţă.

Părintele paroh Constantin Abageru a mulțumit Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru binecuvântarea oferită în derularea acestui program, precum și cadrelor medicale pentru colaborarea şi deosebita implicare în derularea programelor social-filantropice şi misionare desfăşurate în parteneriat cu Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului.

PC. părinte protoiereu Eugen Ciprian Ciuche a transmis aprecierea Înaltpreasfinţitului Părinte Arhiepiscop pentru implicarea parohiei în acţiuni de binefacere şi a felicitat preoţii Parohiei „Sf. Ap. Petru și Pavel” din Bacău pentru activităţile frumoase pe care le desfăşoară în sprijinul celor aflaţi în nevoi. De asemenea, a mulţumit părintelui Dan Rusu, slujitor în cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Bacău pentru jertfa şi prezenţa sa continuă alături de personalul medical, aducând mulţumiri tuturor celor implicaţi, donatori şi ostenitori care au făcut posibil acest proiect desfăşurat anual în Protoieria Bacău. (Pr. Mihai-Flavius Balaban)

You may also like...