Proiect social-filantropic eparhial în Parohia Luncani

Duminică, 20 decembrie 2020, în Parohia „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, com. Mărgineni, jud. Bacău, s-a desfăşurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, proiectul social-filantropic eparhial „Vrei să fii bun, de Crăciun?”. Părintele paroh Vasile Gânju, împreună cu părintele slujitor Adrian Grigoraș, sub coordonarea părintelui protopop Eugen Ciprian-Ciuche, având sprijinul unor oameni mărinimoşi, au reuşit să aducă o rază de bucurie unor copii cu o situaţie materială precară din Parohia Luncani.

În cadrul acestui proiect, oameni de bine, reprezentați de către doamna Anghi Maria-Magdalena, și-au aplecat inimile şi gândurile, unindu-şi eforturile, au răspuns la 35 de scrisori adresate lui Moș Crăciun, de către copiii cei mai defavorizaţi, care provin din familii cu o situaţie economica modestă, adică la limita de supravieţuire.

În urmă cu două săptămâni, în cadrul programului de cateheză desfășurat de către părintele Adrian Grigoraș la Centrul de zi „Casa Aurora” Luncani, copiii au alcătuit scrisorile către Moş Crăciun, menționând în cuprinsul acestora că mulțumesc în primul rând lui Dumnezeu pentru tot ce au primit până acum, în al doilea rând au mulţumit binefăcătorilor lor, apoi şi-au exprimat dorința de a primi un mic dar. Ulterior, părintele a colectat scrisorile copiilor, iar prin intermediul Protopopiatului Bacău, au ajuns în casele unor oameni cu suflet mare, care s-au ocupat într-un mod deosebit, răspunzând dorințelor din cuprinsul acestora.

La finalul Sfintei şi Dumnezeieştii Liturghii din Duminica dinaintea Nașterii Domnului, săvârşită în biserica cu hramul „Intrarea Maicii Domnului în Biserică” din Luncani, după cuvântul de învăţătură al părintelui paroh Gînju Vasile, cu privire la nașterea Mântuitorului Iisus Hristos și importanța acestui eveniment pentru mântuirea noastră, în glas de colindă, copiii au primit cadouri constând în haine, jucării și dulciuri, spre marea lor bucurie.

În încheierea evenimentului, părintele Grigoraș Adrian a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop pentru binecuvântare, părintelui protoiereu pentru îndrumare, doamnei Anghi Maria-Magdalena și colaboratorilor acesteia pentru generozitate, părintelui paroh, doamnei Prof. învăţământ primar Doroftei Elena și tuturor cadrelor didactice din Centrul de zi „Casa Aurora” Luncani, pentru că împreună au reușit să aducă o bucurie așa mare acestor copii neajutoraţi, în preajma Sărbătorii Nașterii Domnului. (Pr. A.G)

You may also like...