Proiectele din cadrul Concursului Național Catehetic 2021 evaluate în Protoieria Bacău

Luni, 19 aprilie 2021 la sediul Protoieriei Bacău s-a întrunit comisia de evaluare a proiectelor parohiilor care s-au înscris în Concursul Național Catehetic 2021 intitulat „Biserica – familia românilor de pretutindeni”. Comisia de evaluare a fost asistată de către delegatul Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tinerii din cadrul sectorului cultural al Administrației Eparhiale.

Sub directa coordonare a părintelui protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, comisia de corectare a fost formată din preot Marius-Cătălin Acatrinei, responsabil al sectorului catehetic, din preot Răzvan-Dimitrie Radu, asistent social al Protoieriei Bacău și alături de doamna Luminița Lovin, învățător în cadrul Școlii Gimnaziale „Domnița Maria” Bacău.

Anul acesta în Protopopiatul Bacău s-a reușit implementarea acestui proiect național catehetic într-un mod exemplar. Cincisprezece parohii prin preoții lor au lucrat cu timp și fără timp alături de tinerii lor enoriași pentru binele Bisericii, pentru comuniunea în comunitate, pentru aprofundarea credinței ortodoxe și pentru iubirea celor aflați în suferință. Astfel, cinci sute de copii și tineri au avut șansa de a desfășura multiple activități creative și recreative, catehetice, educaționale și culturale., a precizat în cuvântul său de final părintele inspector Marari.

În urma analizării tuturor criteriilor după care au fost întocmite proiectele, au rezultat câte o evaluare individuală și una colectivă comisia desemnând astfel primii trei câștigători din cadrul Protoieriei Bacău după cum urmează:

Locul I – Parohia „Sfântul Dumitru – Narcisa” Bacău cu 100 pct.

Locul II – Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” Bacău cu 99 pct.

Locul III – Parohia „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” Holt cu 97 pct.  

 

You may also like...